menu22

Σιροπιαστά μάφινς με χαλβά και καφέ

Ένα λαχταριστό γλύκισμα για όλες τις ώρες.






Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας.
Μερίδες : Για 12 μάφινς.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 250 γρ. φαρίνα ΜΑΝΝΑ ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ.
  • 250 γρ. ψιλό σιμιγδάλι ΜΑΝΝΑ ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ.
  • 6 αυγά
  • 300 γρ. ζάχαρη.
  • 250 γρ. χαλβά.
  • 250 γρ. βούτυρο λιωμένο.
  • 250 ml. γάλα
  • 125 ml. χυμό πορτοκαλιού
  • 100 γρ. καρυδόψιχα.

Για το σιρόπι
  • 500 ml. νερό
  • 250 γρ. ζάχαρη.
  • 2 εσπρέσο

Εκτέλεση
  • Ανακατέψτε σε ένα μπολ τα αυγά με την ζάχαρη και μετά προσθέστε το λιωμένο βούτυρο, το γάλα, τον χυμό πορτοκαλιού, την καρυδόψιχα και τον χαλβά κομμένο σε μικρά κομμάτια.
  • Μοιράστε το μείγμα σε μικρές φόρμες για μάφινς και ψήστε στους 170οC για 35 – 40 λεπτά.
  • Όσο ψήνονται τα μάφινς, ετοιμάστε το σιρόπι:
  • Βάλτε στην κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και βράστε τα για 5 λεπτά.
  • Κατεβάστε από τη φωτιά και ρίξτε τους εσπρέσο.
  • Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει ελαφρά και σιροπιάστε μ’ αυτό τα μάφινς, μόλις τα βγάλετε από τον φούρνο.

Πηγή - MasterClass

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου