menu22

Μαύρες φακές με γιαούρτι και μπαχαρικά

Λαχταριστές φακές με γιαούρτι, μία ιδιαίτερη γεύση στο τραπέζι σας.






Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.



Υλικά
  • 300 γρ. μαύρες φακές beluga 
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.γ. πολτός σκόρδου με μείγμα αρωματικών ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • 2 κ.γ. κύμινο ΜΠΑΧΑΡ
  • 2 κ.γ. κόλιαντρος ΜΠΑΧΑΡ
  • 1 κ.γ. σπόροι μουστάρδας ΜΠΑΧΑΡ
  • Ελαιόλαδο
  • Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • Κρέμα βαλσαμικού ρόδι KALAMATA PAPADIMITRIOU
  • 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι.
  • Φρέσκος δυόσμος ή κόλιαντρος για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, τον πολτό σκόρδου και τα μπαχαρικά για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά.
  • Μετά ρίξτε τις φακές, προσθέστε ένα λίτρο νερό και αφήστε τες να μαγειρευτούν σε μέτρια ένταση για 40 λεπτά.
  • Όταν μαγειρευτούν, αλατίστε τες και προσθέστε 2 κουταλιές κρέμα βαλσαμικού ρόδι.
  • Σερβίρετε με το γιαούρτι, λίγο ελαιόλαδο, με φρέσκο δυόσμο ή κόλιαντρο και κρέμα βαλσαμικού ρόδι.

Πηγή - MasterClass

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου