menu22

Λευκό σαγανάκι με θαλασσινά και μουστάρδα

Για το μεσημεριανό σας ουζάκι ! ! ! !







Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 250 γρ. Ψίχα γαρίδες.
  • 2 Καλαμαράκια 
  • 500 γρ. Μύδια.
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 2 κλωναράκια σέλερι ψιλοκομμένα
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Πολτός σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 3 κ.σ. μουστάρδα με μέλι KALAMATA PAPADIMITRIOU
  • 3-4 κλωναράκια φρέσκα μυρωδικά
  • Ελαιόλαδο
  • Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ

Εκτέλεση
  • Κόψτε τα καλαμαράκια σε μικρά κομμάτια ή λωρίδες και τις γαρίδες σε μικρότερα κομμάτια.
  • Σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι , το καρότο και το σέλερι και μετά ρίξτε τα καλαμαράκια, προσθέστε τις γαρίδες και τον πολτό σκόρδου.
  • Αφήστε για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά και αλατίστε.
  • Προσθέστε τα μύδια και σβήστε με το κρασί και τη μουστάρδα.
  • Μαγειρέψτε τα θαλασσινά για 3-4 λεπτά ακόμη και πασπαλίστε με τα φρέσκα μυρωδικά.

Πηγή - MasterClass

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου