menu22

Σολομός στο χαρτί με χαρίσα

Μοναδική συνταγή για να απολαύσετε τον σολομό σας.






Συνταγή : ΄Βαγγέλης Δρίσκας.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 600 γρ Φιλέτο σολομού
  • 4 κ.σ. Τοματοπολτός PERFETTO
  • 1 κ.σ. Κύμινο ΜΠΑΧΑΡ
  • 1 κ.σ. Κόλιαντρος ΜΠΑΧΑΡ
  • 1 κ.σ. Πιπέρι καγιέν ΜΠΑΧΑΡ
  • 1 κ.γ. Μαραθόσπορος ΜΠΑΧΑΡ
  • 2 Ψητές πιπεριές φλωρίνης
  • 2 κ.γ. Πολτός σκόρδου με μείγμα αρωματικών ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • Ελαιόλαδο
  • Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • Χυμός και ξύσμα από 1 λάιμ
  • ½ ματσάκι Ψιλοκομμένος κόλιαντρος
  • 300 γρ.Ρύζι γιασεμί
  • Αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο 2 σε 1 SANITAS

Εκτέλεση 
Ετοιμάστε τη χαρίσα

  • Βάλτε στο πολυκόπτη τις πιπεριές, τον τοματοπολτό, τα μπαχαρικά, τον πολτό σκόρδου, 100ml ελαιόλαδο, χυμό και ξύσμα λάιμ, λίγο φρέσκο κόλιαντρο και λίγο ανθό αλατιού και πολτοποιήστε τα.
¤ ¤ ¤ ¤
  • Κόψτε το φιλέτο του σολομού σε μικρότερα κομμάτια.
  • Περιχύστε τα κομμάτια ου σολομού με τη χαρίσα.
  • Κόψτε τέσσερα φύλλα αντικολλητικού χαρτιού με αλουμινόχαρτο 2 σε 1 και μοιράστε τα κομμάτια του σολομού.
  • Τυλίξτε τα σχηματίζοντας μικρά πακέτα.
  • Βάλτε τα στο ταψί και ψήστε στους 180οC για 20 λεπτά.
  • Βράστε το ρύζι σε 750ml νερό με λίγο ανθό αλατιού.
  • Όταν ψηθεί ο σολομός, πασπαλίστε με ξύσμα λάιμ και φρέσκο κόλιαντρο και συνοδέψτε με το ρύζι.

Πηγή - MasterClass

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου