menu22

Σάντουιτς φούρνου με καπνιστό φιλέτο κοτόπουλου

Λαχταριστά σάντουιτς για όλες τις ώρες.







Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας.
Μερίδες : Για 4 τεμ.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 4 ψωμιά για σάντουιτς
  • 12 φέτες καπνιστό φιλέτο κοτόπουλου FOUANTRE ΥΦΑΝΤΗΣ
  • 8 φέτες γκούντα
  • 8 φέτες τσένταρ
  • 3 κ.σ. μουστάρδα με μπούκοβο & πάπρικα KALAMATA PAPADIMITRIOU
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. αλεύρι για κάθε χρήση ΜΑΝΝΑ ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
  • 250 ml. κρέμα γάλακτος
  • Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • Λίγο βούτυρο για το ψωμί
  • Αντικολλητικό χαρτί SANITAS

Εκτέλεση
  • Κόψτε τα ψωμιά σε 2 μέρη οριζόντια, αλείψτε τα με λίγο βούτυρο και ψήστε τα στο θερμογκρίλ στους 210οC για λίγα λεπτά.
Παράλληλα ετοιμάστε τη μπεσαμέλ
  • Βάλτε στη κατσαρόλα το βούτυρο και όταν λιώσει ρίξτε το αλεύρι, ανακατέψτε και μετά ρίξτε την κρέμα γάλακτος.
  • Αφήστε για λίγα λεπτά σε μέτρια ένταση, ανακατεύοντας για να πήξει ελαφρά η μπεσαμέλ, αλατίστε και κατεβάστε από την εστία.
¤ ¤ ¤ ¤
  • Αλείψτε τις φέτες του ψωμιού με τη μουστάρδα.
  • Βάλτε στις 4 φέτες ψωμιού από 3 φέτες φιλέτο κοτόπουλου, από 2 φέτες γκούντα και τσένταρ και σκεπάστε με την άλλη φέτα ψωμιού.
  • Περιχύστε τα σάντουιτς με τη μπεσαμέλ.
  • Βάλτε τα σε ένα ταψί επάνω σε αντικολλητικό χαρτί και ψήστε στους 200οC στο γκριλ για 7-8 λεπτά μέχρι να γκρατιναριστεί η επιφάνεια τους.

Πηγή - MasterClass

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου