menu22

Τραγανά φιλετάκια κοτόπουλου με σάλτσα Bloody Mary

Λαχταριστά φιλετάκια κοτόπουλου που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους.






Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 πακέτο φιλέτο από στήθος κοτόπουλου ΟΡΕΙΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΙΝΔΟΣ 
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα ΜΠΑΧΑΡ
  • 1 κ.γ. σκόνη μουστάρδα ΜΠΑΧΑΡ
  • 1 κ.γ. απαλό κάρυ ΜΠΑΧΑΡ
  • 500 ml ξυνόγαλα
  • 200 γρ. φαρίνα ΜΑΝΝΑ ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ.
  • 100 γρ. κορνφλάουρ ΜΑΝΝΑ ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ.
  • Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • Γάντια νιτριλίου μίας χρήσης & μεμβράνη τροφίμων SANITAS
  • Λάδι για τηγάνισμα
Για τη σάλτσα bloody mary
  • 1 βάζο καπνιστή Ketchup για ψητά DOLOPIA 
  • 1 κλωναράκι σέλερι ψιλοκομμένο 
  • 1 μικρό αγγουράκι ψιλοκομμένο
  • 1 σφηνάκι Βότκα 
  • 1 κ.γ. Γούστερ σος

Εκτέλεση
  • Κόψτε το φιλέτο του κοτόπουλου σε λωρίδες.
  • Αλατίστε και πασπαλίστε με τα μπαχαρικά.
  • Ρίξτε το ξυνόγαλα, σκεπάστε με μεμβράνη τροφίμων και αφήστε για λίγη ώρα στο ψυγείο.
  • Ανακατέψτε σε ένα μπολ την φαρίνα με το κορνφλάουρ.
  • Περάστε τα φιλετάκια από το μείγμα της φαρίνας και τηγανίστε τα σε καυτό λάδι.
  • Αφήστε τα σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν και σερβίρετε τα με την συνοδευτική σάλτσα.
  • Για την σάλτσα, ανακατέψτε τηνKetchup με το σέλερι , το αγγουράκι, την βότκα και την γούστερ σος.

Πηγή - MasterClass

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου