menu22

Carrot Cake

Ένα διαφορετικό κέικ που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.






Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας.
Μερίδες :  Για 1 φόρμα 24 εκ.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
Για το κέικ 
  • 300 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση ΜΑΝΝΑ ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ.
  • 250 γρ. βούτυρο αγελάδος ROYAL.
  • 4 αυγά
  • 300 γρ. καστανή ζάχαρη.
  • 300 γρ. τριμμένα καρότα.
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ.
  • 100 γρ. τριμμένα καρύδια.
  • 1 βανίλια σκόνη
  • Από ½ κουτ. γλυκού κανέλα και τζίντζερ σκόνη ΜΠΑΧΑΡ
  • Αντικολλητικό χαρτί SANITAS
  • 100 γρ. τριμμένη ινδική καρύδα.
Για το γλάσο
  • 250 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα ROYAL.
  • 60 γρ. βούτυρο αγελάδος ROYAL.
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη ΜΑΝΝΑ ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ.
  • 1 βανίλια
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση
Για το κέικ
  • Χτυπήστε τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.
  • Προσθέστε το βούτυρο λιωμένο, και μετά ρίξτε τα καρότα, την καρυδόψιχα, τη βανίλια, τη κανέλα και το τζίντζερ, το μπέικιν πάουντερ και τέλος το αλεύρι.
  • Ανακατέψτε και αδειάστε το μείγμα σε μία στρογγυλή φόρμα αφού προηγουμένως καλύψετε το εσωτερικό της με αντικολλητικό χαρτί.
  • Ψήστε στους 180οC για 45 λεπτά.
  • Αφήστε το κέικ να κρυώσει πριν το καλύψετε με γλάσο.

Για το γλάσο
  • Χτυπήστε στο μίξερ το τυρί κρέμα με το βούτυρο και μετά ρίξτε την άχνη ζάχαρη, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  • Καλύψτε την επιφάνεια με το γλάσο και πασπαλίστε με τριμμένη ινδική καρύδα.
  • Αφήστε το κέικ στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρετε.

Πηγή - MasterClass

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου