menu22

Γιουβέτσι με γαρίδες, χτένια και ψητά ντοματίνια

Μία διαφορετική συνταγή που θα σας ξετρελάνει με την γεύση της.






Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας.
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 πακέτο κριθαράκι ολικής άλεσης MISKO
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 1 κολοκυθάκι
  • 250 γρ. τοματίνια LUCIA’S FARM.
  • 500 γρ. τομάτες baby LUCIA’S FARM
  • 300 γρ. γαρίδες
  • 300 γρ. χτένια
  • 2 κ.γ. πολτός σκόρδου με μείγμα αρωματικών ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • 2 κ.γ. θυμάρι ΜΠΑΧΑΡ
  • 1 κ.γ. βασιλικός ΜΠΑΧΑΡ
  • 1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
  • Ελαιόλαδο
  • Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ

Εκτέλεση
  • Βάλτε τα τοματίνια και τις baby τομάτες στο ταψί, αλατίστε, ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίστε με ανθό αλατιού και ψήστε τες στους 180ο C για 20-25 λεπτά.
  • Κόψτε σε μικρότερα κομμάτια κρεμμύδι, το καρότο και το κολοκυθάκι .
  • Σοτάρετε τα σε λίγο ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά.
  • Μετά ρίξτε το κριθαράκι και σοτάρετε για 2-3 λεπτά ακόμη.
  • Ρίξτε στη κατσαρόλα 1,5 λίτρο ζεστό νερό και αλατίστε.
  • Μαγειρέψτε σε μέτρια ένταση για 12 – 15 λεπτά μέχρι το κριθαράκι να απορροφήσει όλο το νερό.
  • Σε ένα άλλο τηγάνι ξεχωριστά, σοτάρετε τις γαρίδες σε λίγο ελαιόλαδο με τον πολτό σκόρδου.
  • Αφήστε τες για 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά, γυρίστε τες για να σοταριστούν και από την άλλη πλευρά, αλατίστε και βγάλτε τες σε ένα πιάτο.
  • Συμπληρώστε 2 κουατλιές ελαιόλαδο και ρίξτε τα χτένια.
  • Σοτάρετε τα σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Όταν μαγειρευτεί το κριθαράκι, ρίξτε μέσα τα χτένια και τα ψητά ντοματίνια και ανακατέψτε.
  • Μοιράστε στα πιάτα και γαρνίρετε με τις σοταρισμένες γαρίδες.

Πηγή - MasterClass

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου