menu22

Μεξικάνικη σαλάτα με φασόλια χάντρες και αβοκάντο


Μία χορταστική σαλάτα για το μεσημεριανό σας.






Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 300 γρ. φασόλια χάντρες ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ
  • 300 γρ. αρακάς ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 αβοκάντο
  • 500 γρ. τομάτες baby LUCIA’S FARM
  • 2 πράσινες πιπεριές
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 4 κ.σ. κόλιαντρος ψιλοκομμένος
  • Φρέσκος χυμός και ξύσμα από 2 λάιμ
  • Ελαιόλαδο
  • Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • Τορτίγιες και sour cream για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
  • Βράστε τα φασόλια χάντρες για 45 λεπτά και τον αρακά για 5 λεπτά και στραγγίστε τα.
  • Ψιλοκόψτε τις πιπεριές, τα κρεμμυδάκια, καθαρίστε και κόψτε το αβοκάντο σε μικρότερα κομμάτια και τις τομάτες στη μέση.
  • Βάλτε τα όλα σε ένα μπολ, ρίξτε το κύμινο, το ξύσμα και τον χυμό λάιμ, 100ml ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και τον κόλιαντρο.
  • Ανακατέψτε τα και σερβίρετε με sour cream και τορτίγιες κομμένες σε μικρά τρίγωνα, ελαφρά ψημένες στους 180οC για 5-6 λεπτά.

Πηγή - MasterClass

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου