menu22

Τηγανητό ρύζι με γαρίδες και καλαμπόκι

Μία μοναδική συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε.







Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 500 γρ. ρύζι parboiled BALI
  • 1 κουτί καλαμπόκι KINGSWAY
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 1 κ.γ. πολτός σκόρδου με μείγμα αρωματικών ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • 2 κ.σ. σόγια σος
  • 400 γρ. γαρίδες
  • Ηλιέλαιο
  • Φρέσκος κόλιαντρος για το σερβίρισμα
  • Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ

Εκτέλεση
  • Βράστε το ρύζι σε αλατισμένο νερό και στραγγίστε το.
  • Αφήστε το να κρυώσει ελαφρά πριν συνεχίσετε με την παρασκευή του τηγανητού ρυζιού.
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρετε σε 3-4 κουταλιές ηλιέλαιο το τζίντζερ, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τη κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη.
  • Προσθέστε τις γαρίδες ψιλοκομμένες και τον πολτό σκόρδου.
  • Μετά από 2-3 λεπτά, ρίξτε το βρασμένο ρύζι, τη σόγια σος, τον ψιλοκομμένο κόλιαντρο, ανακατέψτε και σερβίρετε.

Πηγή - MasterClass

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου