
Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 500 γρ. ρύζι parboiled BALI
- 1 κουτί καλαμπόκι KINGSWAY
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
- 1 κ.γ. πολτός σκόρδου με μείγμα αρωματικών ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
- 2 κ.σ. σόγια σος
- 400 γρ. γαρίδες
- Ηλιέλαιο
- Φρέσκος κόλιαντρος για το σερβίρισμα
- Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
Εκτέλεση
- Βράστε το ρύζι σε αλατισμένο νερό και στραγγίστε το.
- Αφήστε το να κρυώσει ελαφρά πριν συνεχίσετε με την παρασκευή του τηγανητού ρυζιού.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρετε σε 3-4 κουταλιές ηλιέλαιο το τζίντζερ, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τη κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη.
- Προσθέστε τις γαρίδες ψιλοκομμένες και τον πολτό σκόρδου.
- Μετά από 2-3 λεπτά, ρίξτε το βρασμένο ρύζι, τη σόγια σος, τον ψιλοκομμένο κόλιαντρο, ανακατέψτε και σερβίρετε.
Πηγή - MasterClass
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου