menu22

Φωλιές πατάτας με ψητό χοιρομέρι

Λαχταριστή συνταγή για το τραπέζι σας.







Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 2 μεγάλες πατάτες
  • 200 γρ. ψητό χοιρομέρι ΘΡΑΚΗΣ ΓΕΥΣΕΙΣ
  • 200 γρ. baby σπανάκι.
  • 2 αυγά
  • 100 γρ. τριμμένη γραβιέρα.
  • 250 ml. κρέμα γάλακτος
  • 300 γρ. τομάτες baby LUCIA’S FARM.
  • Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • Αντικολλητικό χαρτί SANITAS

Εκτέλεση
  • Τρίψτε τις πατάτες και ανακατέψτε τες με το ένα αυγό και την τριμμένη γραβιέρα.
  • Πάρτε μία φόρμα με θήκες για μάφινες, και κόψτε το αντικολλητικό χαρτί σε μικρά φύλλα για να καλύψετε το εσωτερικό κάθε θήκης.
  • Μοιράστε το μείγμα της πατάτας στις θήκες της φόρμας κάνοντας με το χέρι σας ένα άνοιγμα στο μείγμα με τις πατάτες.
  • Χτυπήστε το δεύτερο αυγό με τη κρέμα γάλακτος, αλατίστε και μοιράστε το μείγμα στις θήκες.
  • Ψιλοκόψτε το ψητό χοιρομέρι και μοιράστε το μαζί με το σπανάκι και τις τομάτες κομμένες στη μέση στις θήκες.
  • Ψήστε στους 180ο C για 25-30 λεπτά και σερβίρετε.

Πηγή - MasterClass

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου