menu22

Φάβα με τσιπς τορτίγιας

Φανταστική συνταγή για το μεσημεριανό σας τραπέζι.






Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας.
Μερίδες : Για 8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.



Υλικά
  • 500 γρ. φάβα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 καρότα
  • 2 λίτρα νερό
  • Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • Ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού KALAMATA PAPADIMITRIOU

Για το σερβίρισμα
  • 1 ντομάτα
  • 1 κρεμμύδι
  • 4 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 6 τορτίγιες
  • Γλυκιά πάπρικα
  • Αλουμινόχαρτο SANITAS

Εκτέλεση
Ετοιμάστε τη φάβα
  • Βάλτε την στην κατσαρόλα και προσθέστε το νερό, το κρεμμύδι και τα καρότα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια.
  • Βράστε σε μέτρια ένταση για 35 – 40 λεπτά.
  • Αφήστε την να κρυώσει και μετά πολτοποιήστε την, αλατίστε και προσθέστε 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο.
¤ ¤ ¤ ¤
  • Κόψτε τις τορτίγιες σε μικρά κομμάτια και βάλτε τα επάνω σε αλουμινόχαρτο, σε ένα ταψί φούρνου.
  • Ραντίστε με γλυκιά πάπρικα και ψήστε στους 180ο C για 10 λεπτά.
  • Ψιλοκόψτε την ντομάτα και το κρεμμύδι, αλατίστε, προσθέστε 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο και τον μαϊντανό και ανακατέψτε το μείγμα.
  • Σερβίρετε τη φάβα με την σαλάτα, την κρέμα βαλσαμικού και συνοδέψτε με τα τσιπς τορτίγιας.

Πηγή - MasterClass

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου