
Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας.
Μερίδες : Για 8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 500 γρ. φάβα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 καρότα
- 2 λίτρα νερό
- Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
- Ελαιόλαδο
- 4 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού KALAMATA PAPADIMITRIOU
Για το σερβίρισμα
- 1 ντομάτα
- 1 κρεμμύδι
- 4 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 6 τορτίγιες
- Γλυκιά πάπρικα
- Αλουμινόχαρτο SANITAS
Εκτέλεση
Ετοιμάστε τη φάβα
- Βάλτε την στην κατσαρόλα και προσθέστε το νερό, το κρεμμύδι και τα καρότα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια.
- Βράστε σε μέτρια ένταση για 35 – 40 λεπτά.
- Αφήστε την να κρυώσει και μετά πολτοποιήστε την, αλατίστε και προσθέστε 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο.
¤ ¤ ¤ ¤
- Κόψτε τις τορτίγιες σε μικρά κομμάτια και βάλτε τα επάνω σε αλουμινόχαρτο, σε ένα ταψί φούρνου.
- Ραντίστε με γλυκιά πάπρικα και ψήστε στους 180ο C για 10 λεπτά.
- Ψιλοκόψτε την ντομάτα και το κρεμμύδι, αλατίστε, προσθέστε 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο και τον μαϊντανό και ανακατέψτε το μείγμα.
- Σερβίρετε τη φάβα με την σαλάτα, την κρέμα βαλσαμικού και συνοδέψτε με τα τσιπς τορτίγιας.
Πηγή - MasterClass
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου