menu22

Φιλετάκια κοτόπουλου με μουστάρδα και πορτοκάλι

Λαχταριστά φιλετάκια κοτόπουλου που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους.






Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 800 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
  • 100 γρ. κορνφλάουρ ΜΑΝΝΑ ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. μουστάρδα με μέλι KALAMATA PAPADIMITRIOU
  • 1 κ.σ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 250 ml. χυμός πορτοκαλιού
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 2 κ.σ. σόγια σος
  • 2 κ.γ. πολτός σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • Ελαιόλαδο
  • Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • Ποικιλία από βραστά λαχανικά για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
  • Κόψτε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε μικρότερα κομμάτια, αλατίστε τα και περάστε τα από το κορνφλάουρ.
  • Τηγανίστε τα ελαφρά στο ελαιόλαδο.
  • Σοτάρετε το κρεμμύδι με το τζίντζερ σε λίγο ελαιόλαδο και προσθέστε τον πολτό σκόρδου, και μετά από λίγα λεπτά ρίξτε τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, τη μουστάρδα, τη σόγια σος και αφήστε τη σάλτσα σε μέτρια ένταση στην εστία μέχρι να μειωθεί στο μισό της αρχικής ποσότητας.
  • Ρίξτε το κοτόπουλο στη σάλτσα, ανακατέψτε και σερβίρετε με βραστά λαχανικά.

Πηγή - MasterClass

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου