menu22

Φριτάτα με πολύχρωμες πένες και μορταδέλα

Λαχταριστή συνταγή που θα σας ξετρελάνει.






Συνταγή :Βαγγέλης Δρίσκας.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.



Υλικά
  • 300 γρ. βρασμένες πολύχρωμες πένες.
  • 8 αυγά
  • 200 γρ. ψητή μορταδέλα με προσούτο Έβρου ΘΡΑΚΗΣ ΓΕΥΣΕΙΣ.
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. αρακάς.
  • 10 γρ. λιαστές ντομάτες
  • 150 γρ. τριμμένη γραβιέρα.
  • 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα.
  • 5-6 φύλλα βασιλικού 
  • Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • Αντικολλητικό χαρτί SANITAS

Εκτέλεση
  • Χτυπήστε σε ένα μπολ τα αυγά και προσθέστε τα κρεμμυδάκια, τον αρακά, τις λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες, την μισή ποσότητα της γραβιέρας, λίγο αλάτι και πιπέρι.
  • Ψιλοκόψτε την μορταδέλα και ρίξτε την στο μείγμα με τα αυγά.
  • Προσθέστε τις πένες και ανακατέψτε.
  • Στρώστε το εσωτερικό μίας φόρμας με αντικολλητικό χαρτί και αδειάστε το μείγμα.
  • Πασπαλίστε στην επιφάνεια την υπόλοιπη ποσότητα γραβιέρας.
  • Ψήστε την φριτάτα στους 180ο C για 30 λεπτά.
  • Γαρνίρετε την φριτάτα με τα φύλλα βασιλικού και τριμμένη παρμεζάνα.

Πηγή - MasterClass

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου