menu22

Sachertorte

Άλλη μία λαχταριστή πρόταση από τον Βαγγέλη Δρίσκα.







Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας.
Μερίδες : Για 12 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 7 αυγά
  • 180 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 250 γρ. άχνη ζάχαρη ΜΑΝΝΑ ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
  • 1 βανίλια σκόνη
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 120 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση ΜΑΝΝΑ ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
  • Αντικολλητικό χαρτί SANITAS
  • 300 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο
  • 2 κ.σ. ρούμι

Για το σοκολατένιο γλάσο
  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 60 ml  κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ γλυκόζη
  • 300 ml xτυπημένη κρέμα γάλακτος για το σερβίρισμα
  • Συνοδέψτε με εσπρέσο Sachertorte NESPRESSO

Εκτέλεση
  • Βάλτε την μαρμελάδα στην κατσαρόλα, αφήστε την να βράσει για 5-6 λεπτά, προσθέστε το ρούμι, ανακατέψτε και αφήστε την να κρυώσει.
  • Βάλτε σε μία άλλη κατσαρόλα τα υλικά για το γλάσο σοκολάτας και βράστε τα σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά.
  • Αφήστε το γλάσο να κρυώσει.

Ετοιμάστε το κέικ
  • Κόψτε την κουβερτούρα σε μικρότερα κομμάτια και λιώστε την σε μπεν μαρί.
  • Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει.
  • Προσθέστε τη λιωμένη κουβερτούρα και χτυπήστε με το βούτυρο για 1-2 λεπτά.
  • Μετά ρίξτε τους κρόκους, το μπέικιν πάουντερ και την βανίλια.
  • Χτυπήστε τα ασπράδια με την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.
  • Προσθέστε την στο μείγμα, ανακατέψτε με απαλές κινήσεις και στο τέλος ρίξτε και το αλεύρι.
  • Αδειάστε το μείγμα σε μία στρογγυλή φόρμα με διάμετρο 26 εκ. αφού προηγουμένως στρώσετε το εσωτερικό της με αντικολλητικό χαρτί.
  • Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 50 λεπτά.
  • Όταν ψηθεί το κέικ, βγάλτε το από τον φούρνο και αφήστε το να κρυώσει.
  • Κόψτε το προσεκτικά στην μέση οριζόντια, χωρίζοντάς το σε 2 φέτες.
  • Απλώστε την μαρμελάδα βερίκοκο στην μία φέτα και καλύψτε την με την άλλη φέτα του κέικ.
  • Απλώστε το γλάσο σοκολάτας στην επιφάνεια του κέικ.
  • Ετοιμάστε εσπρέσο με γεύση Sacher torte και σερβίρετε με το γλυκό και με την χτυπημένη κρέμα γάλακτος.

Πηγή - MasterClass

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου