menu22

Βιετναμέζικο stir fry με μοσχαράκι

Μία μοναδική πρόταση από τον Βαγγέλη Δρίσκα για το τραπέζι σας.






Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κιλότο.
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.γ. πολτός σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • 4 κ.σ. Oyster sauce
  • 1 κ.σ. σησαμέλαιο
  • 1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • 2 κ.σ. ηλιέλαιο
  • Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • Γάντια νιτριλίου μίας χρήσης SANITAS

Για το σερβίρισμα
  • Βρασμένο ρύζι γιασεμί
  • Σόγια σος
  • Τσίλι πιπεριές
  • Φρέσκος κόλιαντρος

Εκτέλεση
  • Κόψτε το κρέας σε λεπτές λωρίδες.
  • Ανακατέψτε τηνoystersauce με το σησαμέλαιο, τη μαύρη ζάχαρη, το κρεμμύδι, τον πολτό σκόρδου και το ηλιέλαιο.
  • Αφήστε ένα γουόκ στην εστία να κάψει πολύ καλά και ρίξτε το μοσχαράκι.
  • Ανακατέψτε και σε 2 λεπτά κατεβάστε από την εστία.
  • Αλατίστε και σερβίρετε με βρασμένο ρύζι, σόγια σος, τσίλι πιπεριές και φρέσκο κόλιαντρο.

Πηγή - MasterClass

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου