menu22

Μοσχαρίσια στηθοπλευρά στη γάστρα

Λαχταριστή πρόταση στη γάστρα που θα σας ξετρελάνει.






Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας.
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬


Υλικά
  • 1,5 κιλό Μοσχαρίσια στηθοπλευρά
  • 20 Κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • 2 Καρότα
  • 2 κλωναράκια Σέλερι
  • 500 ml Μπύρα με θαλασσινό νερό EL BOQUERON
  • 2 κ.σ. Απαλή μουστάρδα KALAMATA PAPADIMITRIOU
  • 3 κ.σ. Μέλι
  • 4 κ.σ. Σόγια σος
  • 2 κ.γ. Πολτό σκόρδου με μείγμα αρωματικών ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • Πουρές πατάτας για το σερβίρισμα


Εκτέλεση
  • Σοτάρετε σε 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια, τα καρότα κομμένα σε ροδέλες και το σέλερι ψιλοκομμένο.
  • Προσθέστε το κρέας, αφήστε για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσει, σβήστε με την μπύρα και προσθέστε την μουστάρδα, το μέλι και τη σόγια σος.
  • Αλατίστε, προσθέστε 5-6 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι και μαγειρέψτε στον φούρνο στους 170ο για 3 ώρες.
  • Σερβίρετε τη μαγειρεμένη στηθοπλευρά με πουρέ πατάτας.

Πηγή - MasterClass

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου