menu22

Stromboli

Μοναδικό Stroboli από τον Βαγγέλη Δρίσκα.






Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας.
Μερίδες : Για 4 τεμ.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬


Υλικά
Για την ζύμη
  • 500 γρ. Σκληρό αλεύρι ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ ΜΑΝΝΑ
  • ½ φακελάκι Ξερή μαγιά.
  • 300 ml Νερό.
  • 3 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. Αλάτι
  • 1 κ.σ. Ζάχαρη
  • Μεμβράνη τροφίμων SANITAS

Για την γέμιση
  • 24 φέτες Σαλάμι με επικάλυψη παρμεζάνας ΥΦΑΝΤΗΣ 
  • 500 γρ. Τριμμένο έμμενταλ
  • 4 μεγάλες Ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
  • 1 Αυγό
  • Αντικολλητικό χαρτί SANITAS


Εκτέλεση
  • Ανακατέψτε όλα τα υλικά για την ζύμη σε ένα μπολ και ζυμώστε για 7 – 8 λεπτά με το χέρι ή στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.
  • Πλάστε την ζύμη σε μία μπάλα, βάλτε την σε ένα μπολ, σκεπάστε με μεμβράνη τροφίμων και αφήστε την να ξεκουραστεί για 1 ώρα τουλάχιστον.
  • Χωρίστε την ζύμη σε 4 μέρη, ζυμώστε τα και πλάστε τα σε μπάλες.
  • Ανοίξτε κάθε κομμάτι ζύμης σε ένα ορθογώνιο φύλλο με διαστάσεις 30Χ40 εκ.
  • Μοιράστε στα φύλλα της ζύμης το σαλάμι, τις ντομάτες και το τριμμένο τυρί και τυλίξτε ρολό.
  • Αλείψτε την επιφάνεια με το χτυπημένο αυγό.
  • Βάλτε τα ρολά σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήστε στους 170ο C για 25 – 30 λεπτά.
  • Κόψτε τα σε μικρότερα κομμάτια πριν τα σερβίρετε.

Πηγή - MasterClass

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου