menu22

Μπουρέκια με τυριά και παριζάκι

Λαχταριστά μπουρεκάκια που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους.






Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας.
Μερίδες : Για 8 τεμάχια.
Απαιτούμενος Χρόνος :  ??
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬


Υλικά
  • Αλεύρι για κάθε χρήση ΜΑΝΝΑ ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ - 500 γρ.
  • Κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά - 350 ml
  • Ξηρή μαγιά - 1 φακελάκι
  • Βούτυρο - 50 γρ.
  • Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • Τριμμένο ρεγκάτο - 100 γρ.
  • Αυγό για την επιφάνεια - 1
  • Γάντια νιτριλίου μίας χρήσης SANITAS
  • Αντικολλητικό χαρτί SANITAS

Για τη γέμιση
  • 200 γρ. Τυρί κρέμα ROYAL
  • 200 γρ. Κασέρι Σοχού ΠΡΟΙΚΑΣ
  • 200 γρ. Παριζάκι με γιαούρτι ΥΦΑΝΤΗΣ
  • 1 Αυγό

Εκτέλεση
Ετοιμάστε τη ζύμη
  • Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ζυμώστε.
  • Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
  • Μετά ανοίξτε την σε φύλλο με διάμετρο 40 εκ.
  • Χαράξτε το φύλλο με το μαχαίρι σε 12 τρίγωνα κομμάτια.
  • Ψιλοκόψτε το παριζάκι και πολτοποιήστε το στον πολυκόπτη.
  • Ανακατέψτε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα με το κασέρι και το παριζάκι.
  • Μοιράστε το μείγμα στα φύλλα, βάζοντας από 1 κουταλιά στην άκρη κάθε φύλλου.
  • Τυλίξτε ρολό ξεκινώντας από την εξωτερική πλευρά του φύλλου όπως τυλίγονγται και τα κρουασάν.
  • Βάλτε τα ρολάκια στο ταψί, επάνω σε αντικολλητικό χαρτί και αλείψτε την επιφάνεια τους με χτυπημένο αυγό.
  • Ψήστε στους 180ο C για 40 – 45 λεπτά.

Πηγή - MasterClass

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου