menu22

Μελιτζανοσαλάτα με τυροπιτάρι

Ένα μοναδικό ορεκτικό που θα εντυπωσιάσει με την γεύση του.






Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας.
Μερίδες : Για 4-5 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬



Υλικά
  • 4 Φλάσκιες Μελιτζάνες
  • 1 Μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.γ. Πολτός σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • 1 Ψητή πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
  • 4 κ.σ. Ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 1 κ.σ. Χυμός λεμονιού
  • 3 κ.σ. Βιολογικό βαλσαμικό ξίδι ΒΙΟ KALAMATA PAPADIMITRIOU
  • 1 κ.σ. Κρέμα βαλσαμικού BBQ KALAMATA PAPADIMITRIOU
  • Ελαιόλαδο
  • Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • Αλουμινόχαρτο SANITAS
  • 2 πακέτα Τυροπιτάρι ΑΛΙΜΠΙΝΙΣΗΣ
  • Λάδι για τηγάνισμα
  • Μέλι και σουσάμι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
  • Τυλίξτε κάθε μελιτζάνα με ένα φύλλο αλουμινόχαρτου και ψήστε τες στους 200ο C για 40 - 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Κόψτε τις στην μέση και με ένα κουτάλι βγάλτε την ψίχα τους.
  • Ραντίστε την με τον χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσει και αφήστε την σε ένα σουρωτήρι για λίγα λεπτά για να στραγγίσει.
  • Βάλτε την ψίχα της μελιτζάνας σε ένα μπολ, αλατίστε και προσθέστε τον πολτό σκόρδου, το κρεμμύδι, την πιπεριά, τον μαϊντανό τον χυμό λεμονιού, το βαλσαμικό ξίδι, την κρέμα βαλσαμικού για άρωμα καπνού, ανθό αλατιού και ανακατέψτε.
  • Τηγανίστε τα τυροπιτάρια σε λίγο λάδι για λίγα λεπτά γυρνώντας τα για να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
  • Σερβίρετε το ένα τυροπιτάρι με τη μελιτζανοσαλάτα.
  • Ραντίστε το δεύτερο τυροπιτάρι με λίγο μέλι, πασπαλίστε με σουσάμι και σερβίρετε.

Πηγή - MasterClass

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου