menu22

Κιμαδοτυρόπιτα

Λαχταριστή κιμαδόπιτα από τον Βαγγέλη Δρίσκα.






Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας
Μερίδες : Για 10 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬


Υλικά
  • 2 Φύλλα σφολιάτας
  • 500 γρ. Μοσχαρίσιος κιμάς από λάπα
  • 1 κιλό Κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 200 γρ. Τριμμένα ανάμεικτα κίτρινα τυριά
  • 150 γρ. Τριμμένη φέτα
  • Αυγά - 3 και 1 χτυπημένο αυγό για την επιφάνεια
  • 100 γρ. Βούτυρο
  • 250 ml Κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. Ψιλό σιμιγδάλι ΜΑΝΝΑ ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
  • 2 κ.γ. Θυμάρι ΜΠΑΧΑΡ
  • 5-6 κόκκοι Μπαχάρι σπασμένο ΜΠΑΧΑΡ
  • Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • Αντικολλητικό χαρτί SANITAS

Εκτέλεση
  • Σοτάρετε στο βούτυρο τον κιμά και τα κρεμμύδια.
  • Αλατίστε και ρίξτε το θυμάρι και το μπαχάρι.
  • Βάλτε σε ένα μπολ τα αυγά και την κρέμα, χτυπήστε τα και ρίξτε τα τυριά και το μείγμα του σοταρισμένου κιμά.
  • Προσθέστε το σιμιγδάλι και ανακατέψτε.
  • Στρώστε ένα φύλλο αντικολλητικού χαρτιού στο ταψί και απλώστε το ένα φύλλο σφολιάτας.
  • Απλώστε τη γέμιση και σκεπάστε με το άλλο φύλλο.
  • Αλείψτε την επιφάνεια με το χτυπημένο αυγό και τρυπήστε το φύλλο σε αρκετά σημεία.
  • Ψήστε την πίτα στην χαμηλότερη σχάρα του φούρνου στους 180ο C για 40 λεπτα και μετά για άλλα 10 λεπτά στην κάτω αντίσταση.

Πηγή - Δρίσκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου