menu22

Χοιρινό στη γάστρα

Λαχταριστό χοιρινό που λιώνει στο στόμα.







Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας.
Μερίδες : Για 8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬


Υλικά
  • 2 κιλά Χοιρινή σπάλα
  • 2 Καρότα
  • 2 κλωναράκια Σέλερι  
  • Ψίχα από 2 πορτοκάλια
  • 4 κ.σ. Κέτσαπ
  • 4 κ.σ. Πικάντικη μουστάρδα KALAMATA PAPADIMITRIOU
  • 4 κ.σ. Σόγια σος
  • 4 κ.σ. Σούπας μέλι
  • 4 κ.σ. Βιολογικό βαλσαμικό ξίδι ΒΙΟ KALAMATA PAPADIMITRIOU
  • 1 κοφτή κ.σ. Φρεσκοτριμμένο πιπέρι ΜΠΑΧΑΡ
  • 10 κόκκοι Μπαχάρι ΜΠΑΧΑΡ
  • 2 Ξύλα κανέλας ΜΠΑΧΑΡ
  • 500 ml. Κόκκινο κρασί
  • Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ

Εκτέλεση
  • Βάλτε το κρέας κομμένο σε μικρότερα κομμάτια γάστρα.
  • Ανακατέψτε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ρίξτε τα στην γάστρα.
  • Σκεπάστε την και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 3 ώρες.
  • Βγάλτε το κρέας και περάστε την σάλτσα που έμεινε στην γάστρα από ένα λεπτό σουρωτήρι.
  • Βάλτε την σε μία κατσαρόλα και αφήστε την να πάρει βράση και μετά ρίξτε 1 κοφτή κουταλιά κορνφλάουρ διαλυμένη σε λίγο νερό.
  • Ανακατέψτε και όταν πήξει η σάλτσα κατεβάστε την από την φωτιά.
  • Συνοδέψτε με πουρέ πατάτας.

Πηγή - MasterClass

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου