menu22

Λαζάνια φούρνου με τυριά

Λαχταριστά λαζάνια που θα ξετρελάνουν τους λάτρεις των ζυμαρικών






Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 50΄ περίπου.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬



Υλικά
  • 15 Λαζάνια (από αυτά που δεν χρειάζονται βράσιμο)
  • 3 κ.σ. Ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 κ.γ. Πολτό σκόρδου με μείγμα αρωματικών ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • 3 κ.σ. Βούτυρο
  • 5 κ.σ. Αλεύρι
  • 1 λίτρο Γάλα
  • 3 κ.σ. Μουστάρδα με μέλι KALAMATA PAPADIMITRIOU
  • 200 γρ. Τριμμένη γραβιέρα
  • 200 γρ. Τριμμένο τσένταρ
  • 200 γρ. Ανθότυρο
  • 200 γρ. Τριμμένη γκούντα
  • 50 γρ. Blue cheese
  • 1 Αυγό
  • 2 κ.σ. Ξερός βασιλικός ΜΠΑΧΑΡ
  • 5 κ.σ. Ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Αλουμινόχαρτο SANITAS

Εκτέλεση
  • Σοτάρετε στο βούτυρο το κρεμμύδι και τον πολτό σκόρδου και μετά από 2 – 3 λεπτά ρίξτε το αλεύρι και ανακατέψτε.
  • Προσθέστε το γάλα, αλατοπίπερο, τον βασιλικό και αφήστε το μείγμα να βράσει σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 7 – 8 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  • Ρίξτε στην μπεσαμέλ το ανθότυρο, τον μαϊντανό, το αυγό, την μουστάρδα και ανακατέψτε τα.
  • Ανακατέψτε ξεχωριστά τα υπόλοιπα τυριά (γραβιέρα, τσένταρ, γκούντα, blue cheese).
  • Σε ένα ταψί πυρίμαχο με διαστάσεις περίπου 35 Χ 25 απλώστε στην βάση 3-4 κουταλιές από το μείγμα της μπεσαμέλ, στρώστε μία σειρά λαζάνια, απλώστε λίγο από το μείγμα της μπεσαμέλ και 3-4 κουταλιές από το μείγμα των τυριών.
  • Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Σκεπάστε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 25 – 30 λεπτά.
  • Ξεσκεπάστε και ψήστε άλλα 7 – 8 λεπτά για να πάρει χρώμα.

Πηγή - MasterClass

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου