menu22

Γάβρος τηγανητός σε χυλό μπύρας

Λαχταριστός γάβρος για κυρίως ή ακόμα και για μεζέ.






Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬


Υλικά
  • 800 γρ. Γάβρος
  • 100 γρ. Αλεύρι 
  • 200 ml. Μπύρα
  • Ξύσμα από 1 λάιμ
  • 1 κ.σ. Κουρκουμάς ΜΠΑΧΑΡ
  • 1 κ.σ. Κύμινο ΜΠΑΧΑΡ
  • Βιολογικό βαλσαμικό ξίδι Bio KALAMATA PAPADIMITRIOU
  • Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • Λάδι για τηγάνισμα


Για την σάλτσα δυόσμου
  • 250 γρ. Μαγιονέζα 
  • 4-5 κλωναράκια Φρέσκος δυόσμος
  • 100 γρ. Βρασμένος αρακάς
  • Χυμός από 1 λάιμ
  • 2 κ.γ. Πολτός σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • Βαλεριάνα και ντοματίνια για το σερβίρισμα


Εκτέλεση
  • Καθαρίστε και ξεπλύνετε τον γάβρο.
  • Ανακατέψτε σε ένα μπολ την μπύρα με το αλεύρι, τον κουρκουμά και το κύμινο.
  • Περάστε τον γάβρο από τον χυλό και τηγανίστε τον σε καυτό λάδι.
  • Μόλις βγάλετε τον γάβρο από το τηγάνι, αλατίστε με ανθό αλατιού.

Για την σάλτσα δυόσμου
  • Βάλτε στον πολυκόπτη την μαγιονέζα, τον αρακά, τον δυόσμο, τον χυμό λάιμ και τον πολτό σκόρδου.
  • Πολτοποιήστε τα και σερβίρετε με τον τηγανητό γάβρο.

Για την συνοδευτική σαλάτα
  • Βάλτε στο πιάτο βαλεριάνα και ντοματίνια κομμένα στη μέση, αλατίστε με ανθό αλατιού και ραντίστε με βαλσαμικό ξίδι.

Πηγή - MasterClass

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου