menu22

Ομελέτα με πατάτες και πάριζα

Απλή αλλά γευστική πρόταση για την ομελέτα σας.






Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬


Υλικά
  • 4 μεγάλες Πατάτες LUCIA’S FARM
  • 8 Αυγά
  • 3 μεγάλα Κρεμμύδια
  • 150 γρ. Πάριζα με λιγότερα λιπαρά, χωρίς γλουτένη ΥΦΑΝΤΗΣ
  • 200 γρ.Τριμμένο κασέρι Σοχού ΠΡΟΙΚΑΣ
  • Ελαιόλαδο
  • Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
   Για τη συνοδευτική σαλάτα
  • 500 γρ. Ντοματίνια 
  • 2 Αγγουράκια
  • 2 Πιπεριές
  • 10 Ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 1 ματσάκι Γλιστρίδα
  • Ελαιόλαδο
  • Κρέμα βαλσαμικού KALAMATA PAPADIMITRIOU
  • Φρέσκος βασιλικός και κριθαρένια ντακάκια για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
  • Βράστε τις πατάτες και πολτοποιήστε τες.
  • Κόψτε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες και σοτάρετε τα σε λίγο ελαιόλαδο.
  • Ρίξτε τις πατάτες στο τηγάνι με τα κρεμμύδια, αλατίστε και ανακατέψτε.
  • Χτυπήστε τα αυγά και ρίξτε τις πατάτες με τα κρεμμύδια.
  • Βάλτε λίγο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και όταν ζεσταθεί, ρίξτε τη μισή ποσότητα από τα αυγά.
  • Απλώστε μετά την μισή ποσότητα από το κασέρι, τη πάριζα, σκεπάστε με το υπόλοιπο κασέρι και με την υπόλοιπη ποσότητα από τα αυγά με τις πατάτες.
  • Αφού ψηθεί η ομελέτα από την μία πλευρά, γυρίστε την και από την άλλη.
  • Αφήστε την για λίγα λεπτά και σερβίρετε την.

Για την συνοδευτική σαλάτα
  • Ανακατέψτε όλα τα υλικά και περιχύστε με το ελαιόλαδο και τη κρέμα βαλσαμικού.
  • Αλατίστε με ανθό αλατιού και σερβίρετε με την ομελέτα.

Πηγή - MasterClass

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου