menu22

Τάρτα με πράσα, πατάτες και Grana Padano

Λαχταριστή τάρτα που θα σας ξετρελάνει.










Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας
Μερίδες : Για 1 ταψί με διάμετρο 24 εκ
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬


Υλικά
  • 1 Φύλλο ζύμης σφολιάτας
  • 6 Αυγά
  • 200 γρ.Τριμμένο GRANA PADANO
  • 500 γρ. Πράσα
  • 250 γρ. Πατάτες
  • 2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια - 
  • 500 ml Γάλα ROYAL 
  • 200 γρ. Τυρί κρέμα ROYAL
  • 150 γρ. Βούτυρο
  • Αντικολλητικό χαρτί SANITAS


Εκτέλεση
Ετοιμάστε τη βάση
  • Απλώστε ένα φύλλο κουρού ανάμεσα σε δύο φύλλα αντικολλητικού χαρτιού, απλώστε το στην φόρμα για τάρτες και κόψτε με το ψαλίδι περιμετρικά τις άκρες της ζύμης που περισσεύουν.
  • Ψήστε τη βάση στους 175ο C για 20-25 λεπτά και αφήστε τη να κρυώσει.

Ετοιμάστε τη γέμιση

  • Ψιλοκόψτε τα πράσα και σοτάρετε τα στο βούτυρο.
  • Αφήστε τα σε μέτρια ένταση για αρκετά λεπτά (σχεδόν 30) μέχρι να μαλακώσουν.
  • Κόψτε τις πατάτες σε λεπτές φέτες και βράστε τες σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά και στραγγίστε τες.
  • Απλώστε στην μισοψημένη βάση της τάρτας τις πατάτες.
  • Χτυπήστε σε ένα μπολ τα αυγά με το γάλα και το τυρί κρέμα.
  • Προσθέστε τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  • Πασπαλίστε με τη μισή ποσότητα Grana Padano τις πατάτες, αδειάστε το μείγμα με τα αυγά και πασπαλίστε την επιφάνεια της τάρτας με την υπόλοιπη ποσότητα Grana Padano.
  • Ψήσιμο στους 180ο C για 45 λεπτά.
  • Αφήστε τη τάρτα να κρυώσει ελαφρά για να μπορέσετε να τη κόψετε σε μερίδες. 

Πηγή - masterclass.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου