menu22

Σαγανάκι με θαλασσινά

Μία λαχταριστή πρόταση από τον Βαγγέλη Δρίσκα που θα σας ξετρελάνει.











Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Υλικά

  • 500 γρ. γαρίδες ψίχα 
  • 500 γρ. ψίχα μυδιών 
  • 500 γρ. καλαμαράκια
  • 1 βάζο μαγειρεμένη σάλτσα ντομάτας ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • 4 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 κ.γ. πολτό σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 2-3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Ελαιόλαδο
  • Ανθό αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • 4 φέτες χωριάτικου ψωμιού για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
  • Σοτάρετε σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο το κρεμμύδι με τον πολτό σκόρδου και προσθέστε τα καλαμαράκια κομμένα σε πολύ λεπτές ροδέλες.
  • Αφήστε για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά, αλατίστε με ανθό αλατιού και σβήστε με το κρασί.
  • Μετά από 2 – 3 λεπτά προσθέστε τις γαρίδες, τη σάλτσα ντομάτας και ψίχα μυδιών.
  • Σκεπάστε το τηγάνι και αφήστε για λίγα λεπτά σε μέτρια ένταση.
  • Ψήστε τις φέτες του ψωμιού στο γκριλ και ραντίστε τες με ελαιόλαδο.
  • Πασπαλίστε το σαγανάκι θαλασσινών με τον μαϊντανό και σερβίρετε με τις ψημένες φέτες ψωμιού.
 
Πηγή - masterclass.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου