menu22

Πεινϊρλί με βοδινό λουκάνικο

Μία λαχταριστή πρόταση για όλες τις ώρες.










Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας
Μερίδες : Για 6 τεμ.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά 

Για τη ζύμη
  • 650 γρ. Αλεύρι κίτρινο από σκληρό αλεύρι ΜΑΝΝΑ ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ 
  • 1 φακελάκι Ξηρή μαγιά 
  • 350 ml Νερό 
  • 1 κ.γ. Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • 1 κ.σ. Ζάχαρη 
  • 5 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • Αντικολλητική επιφάνεια ψησίματος Teflon SANITAS
  • Γάντια νιτριλίου μίας χρήσης SANITAS

Για τη γέμιση
  • 2 πακέτα Χωριάτικα βοδινά λουκάνικα ΘΡΑΚΗΣ ΓΕΥΣΕΙΣ
  • 4 Αυγά
  • 200 γρ. Κασέρι Σοχού ΠΡΟΙΚΑΣ
  • 100 γρ. Βούτυρο αγελάδος ROYAL
  • 250 γρ. Τοματίνια fiesta LUCIA’S FARM 
  • Ψιλοκομμένο μαϊντανός - 2 κουτ. σούπας
  • Συνοδέψτε με μπύρα ER BOQUERON

Εκτέλεση 

  • Βάλτε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι, την ζάχαρη, το ελαιόλαδο και τέλος ρίξτε το νερό.
  • Ζυμώστε και αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1 – 1 ½ ώρα. 
  • Μετά ξαναζυμώστε και χωρίστε την σε 6 μέρη.
  • Πλάστε κάθε μέρος ξανά και ανοίξτε το στο σχήμα του πεϊνιρλί.
  • Διπλώστε τις άκρες της ζύμης προς τα μέσα και τσιμπήστε τις δύο άκρες του.
  • Αφήστε τα πεϊνιρί για 30 λεπτά, για να ξαναφουσκώσουν και μετά ψήστε τα επάνω στην αντικολλητική επιφάνεια για 15 λεπτά στους 180ο C.
  • Κόψτε τα λουκάνικα σε φέτες και τα τοματίνια στη μέση αν είναι μεγάλα και τρίψτε το κασέρι.
  • Απλώστε πρώτα λίγο κασέρι στα μισοψημένα πεϊνιρλί, μετά βάλτε φέτες από το λουκάνικο, λίγα τοματίνια και τέλος πασπαλίστε με λίγο κασέρι ακόμη.
  • Αλείψτε τις άκρες της ζύμης με λιωμένο αγελαδινό βούτυρο.
  • Ψήστε τα πεϊνιρλί στους 180ο C για 10 λεπτά ακόμη. 

 Πηγή -  masterclass.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου