menu22

Μπασμπούσα

Μία μοναδική, λαχταριστή πρόταση από τον Βαγγέλη Δρίσκα εύκολα και γρήγορα.











Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας.
Μερίδες : Για 1 ταψί 20Χ30 εκ.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Ψήσιμο 35΄, Αναμονή 1 με 2 ώρες.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη,


Υλικά

  • Βούτυρο αγελάδος ROYAL - 250 γρ.
  • Ζάχαρη - 125 γρ.
  • Στραγγιστό γιαούρτι - 200 γρ.
  • Ψιλό σιμιγδάλι ΜΑΝΝΑ ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ - 250 γρ.
  • Μπέικιν πάουντερ - 2 κουτ. γλυκού
  • Βανίλια σκόνη - 1
  • 200 γρ. αμύγδαλα τριμμένα
  • Γάντια νιτριλίου μίας χρήσης SANITAS

Για το σιρόπι
  • Ζάχαρη - 300 γρ.
  • Νερό - 250 ml
  • Μισό λεμόνι

 

Εκτέλεση
Ετοιμάστε πρώτα το σιρόπι 
  • Βάλτε την ζάχαρη, το νερό και το λεμόνι να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά, κατεβάστε από την εστία, και αφήστε το σιρόπι να κρυώσει.
Για τη ζύμη
  • Ανακατέψτε σε ένα μπολ το γιαούρτι με την ζάχαρη και μετά ρίξτε το βούτυρο λιωμένο, τα αμύγδαλα, το σιμιγδάλι, την βανίλια και το μπέικιν πάουντερ.
  • Ανακατέψτε τα υλικά με απαλές κινήσεις και αδειάστε το μείγμα σε ένα ταψί με διαστάσεις 20 Χ 30 εκ.
  • Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 20 λεπτά, βγάλτε το γλυκό από τον φούρνο και περιχύστε με το κρύο σιρόπι.
  • Ξαναβάλτε το γλυκό στον φούρνο για 15 λεπτά.
  • Αφήστε το να κρυώσει και βάλτε το στο ψυγείο για 1-2 ώρες πριν το σερβίρετε. 

Πηγή -  masterclass.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου