¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Newsbeast
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Συστατικά
- ½ κιλό τορτελίνια με γεύση τυρί
- 125 γραμμάρια μπέικον
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 30 γραμμάρια βούτυρο
- 1 συσκευασία κρέμα γάλακτος 250 ml
- 2 κουταλιές της σούπας τυρί τριμμένο παρμεζάνα
- Αλάτι
- Πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
- Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον μόνο του χωρίς να χρησιμοποιήσουμε λάδι ή βούτυρο.
- Μόλις γίνει τραγανό το βγάζουμε και το τοποθετούμε σε ένα πιάτο.
- Για να βράσουμε τα τορτελίνια γεμίζουμε μέχρι τη μέση με νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτοντας μια κοφτή κουταλιά αλάτι το αφήνουμε βράσει σε δυνατή φωτιά.
- Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε μέσα τα τορτελίνια, τα αφήνουμε να βράσουν 6 με 8 λεπτά και όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε.
- Μέσα στην κατσαρόλα που έβρασαν τα τορτελίνια ρίχνουμε το βούτυρο και το λάδι και τα ζεσταίνουμε.
- Στη συνέχεια αδειάζουμε από το σουρωτήρι τα τορτελίνια μέσα στην κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε.
- Κόβουμε το μπέικον και το ρίχνουμε μέσα στα τορτελίνια και το ανακατεύουμε.
- Στο τέλος ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος και την τριμμένη παρμεζάνα και η καρμπονάρα είναι έτοιμη.
Tips
- Για να αποκτήσει περισσότερη νοστιμιά το πιάτο σας, βάζετε τα τορτελίνια καρμπονάρα σε ένα γυάλινο πυρέξ και τα ψήνετε στο φούρνο για 10 λεπτά στους 180 με αντιστάσεις πάνω - κάτω, ίσα ίσα να κάνει κρούστα από πάνω το τυρί.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή : Newsbeast.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου