ΜΕΝΟΥ

Pages

Τορτελίνια καρμπονάρα


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Newsbeast
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Συστατικά

  • ½ κιλό τορτελίνια με γεύση τυρί
  • 125 γραμμάρια μπέικον
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 30 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 συσκευασία κρέμα γάλακτος 250 ml
  • 2 κουταλιές της σούπας τυρί τριμμένο παρμεζάνα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

  • Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον μόνο του χωρίς να χρησιμοποιήσουμε λάδι ή βούτυρο.
  • Μόλις γίνει τραγανό το βγάζουμε και το τοποθετούμε σε ένα πιάτο.
  • Για να βράσουμε τα τορτελίνια γεμίζουμε μέχρι τη μέση με νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτοντας μια κοφτή κουταλιά αλάτι το αφήνουμε βράσει σε δυνατή φωτιά.
  • Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε μέσα τα τορτελίνια, τα αφήνουμε να βράσουν 6 με 8 λεπτά και όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε.
  • Μέσα στην κατσαρόλα που έβρασαν τα τορτελίνια ρίχνουμε το βούτυρο και το λάδι και τα ζεσταίνουμε.
  • Στη συνέχεια αδειάζουμε από το σουρωτήρι τα τορτελίνια μέσα στην κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε.
  • Κόβουμε το μπέικον και το ρίχνουμε μέσα στα τορτελίνια και το ανακατεύουμε.
  • Στο τέλος ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος και την τριμμένη παρμεζάνα και η καρμπονάρα είναι έτοιμη.

Tips

  • Για να αποκτήσει περισσότερη νοστιμιά το πιάτο σας, βάζετε τα τορτελίνια καρμπονάρα σε ένα γυάλινο πυρέξ και τα ψήνετε στο φούρνο για 10 λεπτά στους 180 με αντιστάσεις πάνω - κάτω, ίσα ίσα να κάνει κρούστα από πάνω το τυρί.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *

Πηγή : Newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου