Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου.
Μερίδες : για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 20΄, μαγείρεμα 1 & 1/2 - 2 ώρες.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 2 κιλά στηθοπλευρές μοσχαρίσιες κομμένες σε 4-5 κομμάτια
- 2 καρότα σε κυβάκια
- 2 κλαδάκια σέλερι ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 ποτήρι του νερού κρασί κόκκινο
- 1 λίτρο ζωμό κότας ζεστό
- 1 κουτ. σούπας πάπρικα καπνιστή
- 2 κεδροκούκουτσα
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 600 γρ. ντομάτα τριμμένη
- 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
- Τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο το κρέας μέσα σε φαρδιά κατσαρόλα ώσπου να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε στη συνέχεια τα καρότα, το σέλερι, το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά ακόμα.
- Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ του προσθέτουμε τον ζωμό κότας, τα μπαχαρικά, την τριμμένη ντομάτα και τον πελτέ. Σιγομαγειρεύουμε για 2 ώρες περίπου μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να δέσει η σάλτσα του. Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου