ΜΕΝΟΥ

Pages

Στηθοπλευρές κοκκινιστές με πατάτες τηγανητές


Μοναδικές μπριζόλες που θα σας ξετρελάνουν












Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου.
Μερίδες : για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 20΄, μαγείρεμα 1 & 1/2 - 2 ώρες.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 2 κιλά στηθοπλευρές μοσχαρίσιες κομμένες σε 4-5 κομμάτια
  • 2 καρότα σε κυβάκια
  • 2 κλαδάκια σέλερι ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ποτήρι του νερού κρασί κόκκινο
  • 1 λίτρο ζωμό κότας ζεστό
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα καπνιστή
  • 2 κεδροκούκουτσα
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 600 γρ. ντομάτα τριμμένη
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • αλάτι, πιπέρι
 
Eκτέλεση
  • Τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο το κρέας μέσα σε φαρδιά κατσαρόλα ώσπου να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε στη συνέχεια τα καρότα, το σέλερι, το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά ακόμα. 
  • Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ του προσθέτουμε τον ζωμό κότας, τα μπαχαρικά, την τριμμένη ντομάτα και τον πελτέ. Σιγομαγειρεύουμε για 2 ώρες περίπου μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να δέσει η σάλτσα του. Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου