ΜΕΝΟΥ

Pages

Μαρμελάδα μαστίχας

Μοναδική μαρμελάδα που θα σας ξετρελάνει ! ! !

Μπορείτε να τη δοκιμάσετε με κουλουράκια, να την αλείψετε σε τσουρέκι ή να τη συνοδεύσετε με κέικ.









Συνταγή : Στέλιος Παρλιάρος
Μερίδες : για 1/2 κιλό.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία παρασκευή 1 ώρα και 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 500 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  • 5 γρ. μαστίχα σε κρυσταλλική μορφή ή 10 γρ. σκόνη
  • 50 γρ. τσίπουρο
  • 1 κιλό γάλα φρέσκο, πλήρες
  • 30 γρ. γλυκόζη

Εκτέλεση
  • Κοπανίζουμε τη μαστίχα στο γουδί προσθέτοντας και λίγη από τη ζάχαρη που θα βοηθήσει να μην κολλήσει στο γουδοχέρι. Την κοπανίζουμε καλά μέχρι να γίνει σκόνη. Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και στο μούλτι, μόνο που η μαστίχα είναι αρκετά σκληρή και μπορεί να γδάρει τον κάδο.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη μαστίχα, τη γλυκόζη και τη ζάχαρη και τα τοποθετούμε σε αρκετά χαμηλή φωτιά. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 1 ώρα ανακατεύοντας κατά διαστήματα, έως ότου καραμελώσει το γάλα, αρχίσει να δένει και η θερμοκρασία φτάσει στους 108ºC. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το τσίπουρο. Ανακατεύουμε και γεμίζουμε αποστειρωμένα* βάζα.

*Tip
  • Για να αποστειρώσουμε βάζα τα βουτάμε σε βραστό νερό για μερικά δευτερόλεπτα και τα τοποθετούμε ανάποδα μέσα σε ένα ταψί, που έχουμε στρώσει με μια καθαρή και σιδερωμένη πετσέτα κουζίνας. Βάζουμε στο φούρνο, στους 150ºC για 10-15 λεπτά και γεμίζουμε όσο τα βάζα είναι ζεστά. Τοποθετούμε ανάποδα μέχρι να κρυώσει το περιεχόμενό τους.

Πηγή - Στέλιος Παρλιάρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου