ΜΕΝΟΥ

Pages

Ριζότο με καρότο και κρεμμύδι


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : Για 2-4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Λαχταριστό ριζότο με έντονο άρωμα και γλυκιά γεύση

Υλικά

  • 2 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι
  • 50 γραμμάρια τριμμένο καρότο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Μισό φλιτζάνι άσπρο κρασί
  • Παρμεζάνα
  • Μισό φλιτζάνι μαργαρίνη με ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το καρότο στη μαργαρίνη με το ελαιόλαδο για λίγα λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε το κρασί, αλάτι, πιπέρι και όταν το κρασί εξατμιστεί, ρίχνουμε 4 φλιτζάνια τσαγιού βραστό νερό.
  • Μόλις αρχίσουν να βράζουν, ρίχνουμε το ρύζι και το αφήνουμε για 20 λεπτά περίπου να σιγοβράζει. Στο τέλος προσθέτουμε μπόλικη παρμεζάνα και μαργαρίνη.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου