ΜΕΝΟΥ

Pages

Πέρκα με ντομάτα, ελιές & σάλτσα μουστάρδας




Μία μοναδική συνταγή θαλασσινών για το μεσημεριανό σας.









Συνταγή :  Πέτρος Βρυώνης
Μερίδες : 
Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 35΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Ημέρα προβολής :  30/10/2015  
Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή > ֍


Υλικά
  • 500 γρ. πέρκα
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο.
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 200 γρ. ελιές ροδέλα
  • 4 ντομάτες
  • 2 σκελ. σκόρδο.
  • ½ ματσ. βασιλικό φρέσκο.
  • 10 ντοματίνια
  • 1 σφην. λευκό κρασί.
  • Θυμάρι φρέσκο.
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι - πιπέρι
Για τη σος μουστάρδας
  • 100 γρ μουστάρδα με μέλι Kalamata Papadimitriou.
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 2 κλων. θυμάρι φρέσκο.

Εκτέλεση
  • Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμύδι, το ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο και τα σωτάρουμε σε ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε τα φιλέτα ψαριού και τα θωρακίζουμε και από τις δύο πλευρές, για 3 λεπτά.
  • Βάζουμε τις φρέσκιες ντομάτες και σβήνουμε με το λευκό κρασί.
  • Έπειτα ρίχνουμε τις ελιές, αλάτι, πιπέρι, τα φύλλα βασιλικού, το φρέσκο θυμάρι και το αφήνουμε για λίγα λεπτά να μαγειρευτεί.
  • Στη συνέχεια τυλίγουμε τα φιλέτα ψαριού με τα λαχανικά σε μια λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 15 λεπτά.

Για τη σος μουστάρδας:
  • Ανακατεύουμε τη μουστάρδα με μέλι με το ελαιόλαδο και το θυμάρι.

Σερβίρουμε 
  • την πέρκα με φρέσκο θυμάρι, γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού και περιχύνουμε με τη σος μουστάρδας.

Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου