Συνταγή : Πέτρος Βρυώνης
Μερίδες :
Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 35΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Ημέρα προβολής : 30/10/2015
Πατήστε εδώ
για να δείτε την εκπομπή > ֍
Υλικά
- 500 γρ. πέρκα
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο.
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 200 γρ. ελιές ροδέλα
- 4 ντομάτες
- 2 σκελ. σκόρδο.
- ½ ματσ. βασιλικό φρέσκο.
- 10 ντοματίνια
- 1 σφην. λευκό κρασί.
- Θυμάρι φρέσκο.
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι - πιπέρι
- 100 γρ μουστάρδα με μέλι Kalamata Papadimitriou.
- 50 ml ελαιόλαδο
- 2 κλων. θυμάρι φρέσκο.
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμύδι, το ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο και τα σωτάρουμε σε ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε τα φιλέτα ψαριού και τα θωρακίζουμε και από τις δύο πλευρές, για 3 λεπτά.
- Βάζουμε τις φρέσκιες ντομάτες και σβήνουμε με το λευκό κρασί.
- Έπειτα ρίχνουμε τις ελιές, αλάτι, πιπέρι, τα φύλλα βασιλικού, το φρέσκο θυμάρι και το αφήνουμε για λίγα λεπτά να μαγειρευτεί.
- Στη συνέχεια τυλίγουμε τα φιλέτα ψαριού με τα λαχανικά σε μια λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 15 λεπτά.
Για τη σος μουστάρδας:
- Ανακατεύουμε τη μουστάρδα με μέλι με το ελαιόλαδο και το θυμάρι.
Σερβίρουμε
- την πέρκα με φρέσκο θυμάρι, γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού και περιχύνουμε με τη σος μουστάρδας.
Πηγή - Chef On Air
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου