Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 4 λαβράκια μικρά καθαρισμένα
- 1 φινόκιο κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2 κουτ. σούπας μαραθόσπορο
- 1 λεμόνι (τον χυμό του)
- 1/2 ποτήρι κρασί λευκό
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας πιπέρι ροζ, πράσινο και μαύρο σε κόκκους
- αλάτι
- αλεύρι για το τηγάνισμα
Eκτέλεση
- Αλατίζουμε τα λαβράκια μέσα έξω, τα περιχύνουμε με τον χυμό του λεμονιού και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι. Σκουπίζουμε τα ψάρια με χαρτί κουζίνας, τα αλευρώνουμε και μόλις κάψει το λάδι, τα τηγανίζουμε για 8 λεπτά.
- Προσθέτουμε το φινόκιο και τον μαραθόσπορο, γυρίζουμε τα ψάρια και τηγανίζουμε για 6 λεπτά ακόμη. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα πιπέρια.
- Μόλις εξατμιστεί το κρασί, είναι έτοιμα.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου