ΜΕΝΟΥ

Pages

Λαβράκι με φινόκιο και πιπέρια

Μοναδική συνταγή για το μεσημεριανό σας γεύμα που θα σας ξετρελάνει.










 
Συνταγή :  Ηλίας Δεμιρτζόγλου
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 4 λαβράκια μικρά καθαρισμένα
  • 1 φινόκιο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 κουτ. σούπας μαραθόσπορο
  • 1 λεμόνι (τον χυμό του)
  • 1/2 ποτήρι κρασί λευκό
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας πιπέρι ροζ, πράσινο και μαύρο σε κόκκους
  • αλάτι
  • αλεύρι για το τηγάνισμα

Eκτέλεση
  • Αλατίζουμε τα λαβράκια μέσα έξω, τα περιχύνουμε με τον χυμό του λεμονιού και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες. 
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι. Σκουπίζουμε τα ψάρια με χαρτί κουζίνας, τα αλευρώνουμε και μόλις κάψει το λάδι, τα τηγανίζουμε για 8 λεπτά. 
  • Προσθέτουμε το φινόκιο και τον μαραθόσπορο, γυρίζουμε τα ψάρια και τηγανίζουμε για 6 λεπτά ακόμη. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα πιπέρια. 
  • Μόλις εξατμιστεί το κρασί, είναι έτοιμα.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου