Συνταγή : maggicooking.gr
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Θερμίδες : 330Kcal / μερίδα.
Υλικά
- 1 συσκευασία πουρέ πατάτας Maggi
- 2,5 κ.σ ταραμά λευκό
- Χυμό από 2 λεμόνια
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 κρεμμύδι
- 4 φέτες ψωμί χωρίς κόρα (σε τρίμμα)
- 5 κ.σ ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίξτε 800 ml νερό και αφήστε να πάρει μια βράση.
- Αδειάστε μέσα 1 φάκελο πουρέ πατάτας Maggi και αποσύρετε το κατσαρολάκι από την εστία.
- Με μια σπάτουλα ή μια μεγάλη κουτάλα , ανακατέψτε μέχρι δημιουργηθεί ο πουρές.
- Aφήστε στην άκρη για 15 λεπτά μέχρι να πέσει η θερμοκρασία του. Παράλληλα, σε ένα τηγανάκι και με ελάχιστο ελαιόλαδο σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει και ενσωματώστε με τον πουρέ.
- Ρίξτε τον πουρέ στον κάδο του μίξερ και με το σύρμα ανακατέψτε στην χαμηλή ταχύτητα.
- Αδειάστε μέσα το τριμμένο ψωμί, τον ταραμά τον χυμό και το ξύσμα από τα λεμόνια και το ελαιόλαδο .
- Ανακατέψτε για 2 λεπτά και δοκιμάστε το αλάτι και το λεμόνι. Αν χρειαστεί και ανάλογα με την προτίμησή σας προσθέστε παραπάνω λεμόνι.
- Διατηρήστε στο ψυγείο σε αεροστεγές σκεύος.
Πηγή - maggicooking.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου