Μαρμελάδα μπανάνας, αρέσει στα πιτσιρίκια και συνοδεύει ευχάριστα πολλά γλυκά.
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - Στέλιος Παρλιάρος
Συνταγή : Στέλιος Παρλιάρος.
Μερίδες : για 1700 γρ. μαρμελάδας
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 5΄, παρασκευή 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1 κιλό μπανάνες
- 100 γρ. νερό
- 700 γρ. ζάχαρη
- 80 γρ. χυμός λεμονιού, φρέσκος
- 100 γρ. ρούμι, κατά προτίμηση μαύρο
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά. Στο μεταξύ καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε ροδέλες. Μόλις πάρει βράση το μείγμα, ρίχνουμε τις μπανάνες και βράζουμε για περίπου 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, για να μην κολλήσουν στον πάτο.
- Η μαρμελάδα είναι έτοιμη όταν διαλυθούν οι μπανάνες μέσα σε ένα πυκνό σιρόπι. Τότε αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ρούμι και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Πηγή - Στέλιος Παρλιάρος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου