Συνταγή : maggicooking.gr
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Θερμίδες : 446 Kcal / μερίδα
Υλικά
- 2 μάτσα ρόκας
- 100γρ. νεαρό σπανάκι
- 1 γαλλικό μαρούλι
- 150γρ. παρμεζάνα σε λεπτές φέτες
- 1 ρόδι
Για τη σάλτσα
- 100 ml λευκό ξίδι βαλσάμικο
- 300 ml ελαιόλαδο
- 1 κ.γλ μέλι
- 1 κ.σ μουστάρδα
- 2 κ.σ καβουρδισμένο κουκουνάρι
- 1 κ.γλ Nοστιμιά MAGGI
Εκτέλεση
- Γεμίστε μια μεγάλη λεκάνη με κρύο νερό και ρίξτε μέσα τη ρόκα το σπανάκι και τα φύλλα από το μαρούλι. Αφήστε για μια ώρα μέχρι να καθαρίσουν και να ενυδατωθούν. Κόψτε τα κοτσάνια από τη ρόκα και μεταφέρετε σε ένα σουρωτήρι ή μέσα στο νιπτήρα της κουζίνας σας μέχρι να στραγγίξουν το σπανάκι η ρόκα και το μαρούλι.
- Χτυπήστε με ένα κουτάλι περιμετρικά το ρόδι και κόψτε στη μέση. Αδειάστε το εσωτερικότου σε ένα μπολ.
- Βάλτε στο μπλέντερ τη μισή ποσότητα από το ρόδι και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη σάλτσα και χτυπήστε καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο μίγμα.
- Κόψτε με τα χέρια σας τα φύλλα από το μαρούλι και σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τη ρόκα, το σπανάκι και το μαρούλι. Προσθέστε την κατάλληλη ποσότητα σάλτσας και το υπόλοιπο ρόδι
- Σερβίρετε και γαρνίρετε με την παρμεζάνα.
Tip
- Η σάλτσα πρέπει να έρχεται σε επαφή με τη σαλάτα λίγο πριν σερβίρετε διαφορετικά οξειδώνονται τα φύλλα και χάνει τον όγκο της.
Πηγή - maggicooking.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου