Σπέσιαλ μεν, πανεύκολη και δροσερή δε!
Υλικά
Για το ντρέσινγκ
Εκτέλεση
Πηγή - Γαστρονόμος
Συνταγή : Χριστόφορος Πέσκιας.
Μερίδες : για 6-8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία περίπου 40΄, μαγείρεμα 6΄-7΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- τα φύλλα από 3 μάτσα ρόκα, χοντροκομμένα
- 2 πορτοκάλια, καθαρισμένα, σε λεπτές φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδου, ολόκληρη
- 250 γρ. ψωμί χωριάτικο, με την κόρα, σε μικρούς κύβους
- 4 αχλάδια, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρούς κύβους
- 70 γρ. ελιές πράσινες, χωρίς το κουκούτσι, κομμένες στη μέση
- τα φύλλα από 1 μάτσο δυόσμο, χοντροκομμένα
- τα φύλλα από 1/4 μάτσο φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένα (σε ορισμένα σούπερ μάρκετ), προαιρετικά
- τα φύλλα από 1/2 μάτσο μαϊντανό, χοντροκομμένα
- 25 ml ξίδι από κόκκινο κρασί
- 50 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το ντρέσινγκ
- τα φύλλα από 1/4 μάτσο κόλιανδρο (σε ορισμένα σούπερ μάρκετ) ή μαϊντανό, ψιλοκομμένα
- 25 ml ξίδι από κόκκινο κρασί
- 1/4 κουτ. γλυκού κόλιανδρο ξερό, σε σκόνη
- 50 ml ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για μισό λεπτό, ίσα να αρωματίσει το λάδι, και το αφαιρούμε. Ρίχνουμε το ψωμί και σοτάρουμε για περίπου 6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές και να γίνει τραγανό.
- Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξει από το περιττό λάδι. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ.
- Βάζουμε τα υλικά της σαλάτας σε μεγάλη σαλατιέρα, περιχύνουμε με το ντρέσινγκ, σκορπίζουμε τα κρουτόν, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Πηγή - Γαστρονόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου