ΜΕΝΟΥ

Pages

Σαλάτα με ρόκα, πορτοκάλι και κρουτόν

Σπέσιαλ μεν, πανεύκολη και δροσερή δε!








 
Συνταγή : Χριστόφορος Πέσκιας.
Μερίδες : για 6-8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία περίπου 40΄, μαγείρεμα 6΄-7΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • τα φύλλα από 3 μάτσα ρόκα, χοντροκομμένα
  • 2 πορτοκάλια, καθαρισμένα, σε λεπτές φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ολόκληρη
  • 250 γρ. ψωμί χωριάτικο, με την κόρα, σε μικρούς κύβους
  • 4 αχλάδια, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρούς κύβους
  • 70 γρ. ελιές πράσινες, χωρίς το κουκούτσι, κομμένες στη μέση
  • τα φύλλα από 1 μάτσο δυόσμο, χοντροκομμένα
  • τα φύλλα από 1/4 μάτσο φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένα (σε ορισμένα σούπερ μάρκετ), προαιρετικά
  • τα φύλλα από 1/2 μάτσο μαϊντανό, χοντροκομμένα
  • 25 ml ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το ντρέσινγκ
  • τα φύλλα από 1/4 μάτσο κόλιανδρο (σε ορισμένα σούπερ μάρκετ) ή μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  • 25 ml ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 1/4 κουτ. γλυκού κόλιανδρο ξερό, σε σκόνη
  • 50 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση
  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για μισό λεπτό, ίσα να αρωματίσει το λάδι, και το αφαιρούμε. Ρίχνουμε το ψωμί και σοτάρουμε για περίπου 6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές και να γίνει τραγανό. 
  • Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξει από το περιττό λάδι. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ. 
  • Βάζουμε τα υλικά της σαλάτας σε μεγάλη σαλατιέρα, περιχύνουμε με το ντρέσινγκ, σκορπίζουμε τα κρουτόν, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Πηγή - Γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου