ΜΕΝΟΥ

Pages

Μπρουσκέτες με πέστο και μοτσαρέλα


Λαχταριστές και εύκολες μπρουσκέτες για όλη την παρέα





 

Συνταγή : sidagi.gr
Μερίδες : για 2-4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  περίπου 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
Για τις μπρουσκέτες
  • 4 φέτες από πολύσπορο καρβέλι
  • 240 γραμμάρια μοτσαρέλα κομμένη σε φέτες
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη κομμένη σε φέτες
  • 4 κουταλιές σούπας σάλτσα πέστο

Για τη σως πέστο
  • 80 γραμμάρια καβουρδισμένο κουκουνάρι
  • 25 γραμμάρια παρμεζάνα (τριμμένη)
  • 25 φύλλα βασιλικό (πλατύφυλλο)
  • 2 σκελίδες σκόρδο (χοντροκομμένο)
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά του γλυκού πιπέρι

Εκτέλεση
Για τις μπρουσκέτες
  • Στη συνέχεια σε ένα ξύλο κοπής απλώνετε τις φέτες από το πολύσπορο καρβέλι.
  • Με μια σπάτουλα απλώνετε το πέστο σε κάθε μπρουσκέτα, προσθέστε από μια φέτα τυρί μοτσαρέλα και μια φέτα ντομάτα.

Για τη σως πέστο
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε σε μέτρια ως δυνατή φωτιά το κουκουνάρι για 2-3 λεπτά.
  • Προσέχουμε να μην καεί, διότι μπορεί να αρπάξει αμέσως.
  • Βάζουμε στο μπλέντερ το σκόρδο, τον βασιλικό, το κουκουνάρι, αλάτι και πιπέρι και γυρνάμε τον διακόπτη μια-δυο φορές για να πολτοποιηθούν ελαφρώς τα υλικά.
  • Προσθέτουμε το λάδι και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα τυριά και δουλεύουμε το μείγμα ώσπου να ομογενοποιηθεί.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου