Συνταγή : αθηνόραμαUmami.gr
Μερίδες :
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10΄, αναμονή 1-2 ώρες, ψήσιμο/μαγείρεμα 6΄ περίπου.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 24 γαρίδες, αρκετά μεγάλες
- από 50 ml: ε.π. ελαιόλαδο, τεκίλα, χυμό λάιμ
- 4 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
- 3 σκ.σκόρδο, λειωμένες
- ελάχιστο πιπέρι καγιέν
- 2 κόκκινες πιπεριές σε κύβους
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε να στραγγίξουν. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Βάζουμε στη μαρινάδα τις γαρίδες για 1-2 ώρες. Αφαιρούμε από τη μαρινάδα γαρίδες και πιπεριές.
- Τις περνάμε σε σουβλάκια ανά 4, εναλλάξ με κομμάτια πιπεριάς και τις ψήνουμε στο γκριλ, σε κοντινή απόσταση, για 3' από κάθε πλευρά.
- Σιγοβράζουμε τη μαρινάδα για 3΄-4' και περιχύνουμε τις γαρίδες.
- Σερβίρουμε με ρύζι και γαρνίρουμε με φέτες λάιμ ή λεμόνι.
Πηγή - αθηνόραμαUmami.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου