ΜΕΝΟΥ

Pages

Μπορανί με συκώτι

Μοναδική συνταγή που θα σας ξετρελάνει, απλά δοκιμάστε την.












Συνταγή : Κώστας Τσίγκας
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
  • 400 γρ. συκώτι αρνίσιο
  • 1½ φλιτζάνι ρύζι
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 3 ντομάτες φρέσκες περασμένες από τον τρίφτη
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 1 ξυλαράκι κανέλα
  • 1½ φλιτζάνι νερό
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
  • Αλατοπιπερώνουμε το συκώτι και το κόβουμε σε κομμάτια. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα ή σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε καλά το κρεμμυδάκι μαζί με το συκώτι για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και τον μαϊντανό και έπειτα από 1 λεπτό σβήνουμε με το κρασί. 
  • Προσθέτουμε την κανέλα, τη ζάχαρη, το ρύζι και την ντομάτα και αλατοπιπερώνουμε ξανά. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. 
  • Σιγοβράζουμε το μείγμα μέχρι να απορροφηθεί το νερό και να γίνει το ρύζι. Σερβίρουμε αμέσως.

* Μπορανί (borani): Φαγητό μαγειρεμένο με ρύζι, κρέας και λαχανικό. Σύμφωνα με μύθο αναφέρεται στην Μποράν Χατούν, νύφη του Χαλίφη Χαρούν Αλ-Ρασίντ.


Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου