Συνταγή : Κώστας Τσίγκας
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
- 400 γρ. συκώτι αρνίσιο
- 1½ φλιτζάνι ρύζι
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 3 ντομάτες φρέσκες περασμένες από τον τρίφτη
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
- 1 ξυλαράκι κανέλα
- 1½ φλιτζάνι νερό
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
- Αλατοπιπερώνουμε το συκώτι και το κόβουμε σε κομμάτια. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα ή σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε καλά το κρεμμυδάκι μαζί με το συκώτι για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και τον μαϊντανό και έπειτα από 1 λεπτό σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε την κανέλα, τη ζάχαρη, το ρύζι και την ντομάτα και αλατοπιπερώνουμε ξανά. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Σιγοβράζουμε το μείγμα μέχρι να απορροφηθεί το νερό και να γίνει το ρύζι. Σερβίρουμε αμέσως.
* Μπορανί (borani): Φαγητό μαγειρεμένο με ρύζι, κρέας και λαχανικό. Σύμφωνα με μύθο αναφέρεται στην Μποράν Χατούν, νύφη του Χαλίφη Χαρούν Αλ-Ρασίντ.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου