ΜΕΝΟΥ

Pages

Καλαμαράκια γεμιστά με ρύζι και λαχανικά


Ετοιμάστε εύκολα και γρήγορα γεμιστά καλαμαράκια με μίξη λαχανικών







Συνταγή : sidagi.gr
Μερίδες : για 2-4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  περίπου 35΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
  • 2 κουταλιές της σούπας σταφίδα μαύρη
  • 1/3 φλιτζάνι τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας άνηθος
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη ντομάτα
  • λίγο επιπλέον ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • φρεκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 μεγάλα καλαμάρια καθαρισμένα
  • 1/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι Καρολίνα

Εκτέλεση
  • Στο νεροχύτη καθαρίζουμε με άφθονο νερό τα καλαμάρια. Στη συνέχεια σε ξύλο κοπής ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια των καλαμαριών.
  • Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμύδια (φρέσκα και ξερό μαζί) και στη συνέχεια ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα πλοκάμια.
  • Τα αφήνουμε να σοταριστούν κι αυτά για 5 λεπτά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι, τη σταφίδα και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε 2΄, να εξατμιστεί το αλκοόλ, και ρίχνουμε 1 1/2 φλ. τσαγιού νερό. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και τον άνηθο. Αφήνουμε το ρύζι να μισό πιει τα υγρά του.
  • Γεμίζουμε τα καλαμάρια με ένα κουταλάκι του γλυκού και κλείνουμε καλά με οδοντογλυφίδα. Τα βάζουμε μέσα σε ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος.
  • Περιχύνουμε τα καλαμάρια με την ντομάτα και λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε το φαγητό στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά σκεπασμένο και για άλλα 15 λεπτά ξεσκέπαστο.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου