Ετοιμάστε εύκολα και γρήγορα γεμιστά καλαμαράκια με μίξη λαχανικών
Συνταγή : sidagi.gr
Μερίδες : για 2-4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 35΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
- 2 κουταλιές της σούπας σταφίδα μαύρη
- 1/3 φλιτζάνι τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
- 2 κουταλιές της σούπας άνηθος
- 1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη ντομάτα
- λίγο επιπλέον ελαιόλαδο
- 1 πρέζα αλάτι
- φρεκοτριμμένο πιπέρι
- 4 μεγάλα καλαμάρια καθαρισμένα
- 1/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι Καρολίνα
Εκτέλεση
- Στο νεροχύτη καθαρίζουμε με άφθονο νερό τα καλαμάρια. Στη συνέχεια σε ξύλο κοπής ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια των καλαμαριών.
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμύδια (φρέσκα και ξερό μαζί) και στη συνέχεια ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα πλοκάμια.
- Τα αφήνουμε να σοταριστούν κι αυτά για 5 λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι, τη σταφίδα και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε 2΄, να εξατμιστεί το αλκοόλ, και ρίχνουμε 1 1/2 φλ. τσαγιού νερό. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και τον άνηθο. Αφήνουμε το ρύζι να μισό πιει τα υγρά του.
- Γεμίζουμε τα καλαμάρια με ένα κουταλάκι του γλυκού και κλείνουμε καλά με οδοντογλυφίδα. Τα βάζουμε μέσα σε ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος.
- Περιχύνουμε τα καλαμάρια με την ντομάτα και λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε το φαγητό στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά σκεπασμένο και για άλλα 15 λεπτά ξεσκέπαστο.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου