ΜΕΝΟΥ

Pages

Σιμιγδαλένιος χαλβάς με λεμόνι


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Στέλιος Παρλιάρος
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 50΄, Αναμονή 1 ώρα.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Κάνουμε ένα μικρό «ρετούς» στον κλασικό νηστίσιμο χαλβά και τον αρωματίζουμε με λεμόνι και κανέλα.

Συστατικά

  • 200 γρ. σιμιγδάλι
  • 120 γρ. ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
  • 150 γρ. αμύγδαλα λευκά , ολόκληρα
  • 400 γρ. νερό
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 λεμόνι, το ξύσμα
  • κανέλα για πασπάλισμα

Τρόπος παρασκευής

  • Ρίχνουμε το λάδι, το σιμιγδάλι και τα αμύγδαλα σε μια κατσαρόλα και τοποθετούμε σε πολύ χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς με μια κουτάλα για 30-40 λεπτά. Το αργό καβούρδισα είναι που κάνει το χαλβά λευκό.
  • Ζεσταίνουμε σε μια άλλη κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη, μέχρι αυτή να λιώσει. Μόλις συμβεί αυτό αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ξύσμα και αδειάζουμε το σιρόπι αργά μέσα στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι, ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με μια κουτάλα, προσέχοντας να μην καούμε γιατί θα πιτσιλάει.
  • Δυναμώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί το σιρόπι και να γίνει ένα σφιχτό και στεγνό μείγμα που ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
  • Αδειάζουμε το χαλβά σε μια φόρμα της αρεσκείας μας ή σε ατομικά φορμάκια και τον αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  • Ξεφορμάρουμε, πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.

Πηγή - steliosparliaros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου