¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Cookbox.gr
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 80 γρ. μέντα (1/4 φλιτζάνι) ψιλοκομμένη
- 2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
- 3/4 κ.γ. κανέλα σκόνη
- Αλάτι 1/2 κ.γ.
- 45 ml. ελαιόλαδο
- 600 γρ. κιμάς αρνίσιος
- 4 ψωμάκια για μπέργκερ κομμένα στη μέση
- 200 γρ. σπανάκι (1 1/2 φλιτζάνι) ψιλοκομμένη
- 300 γρ. φέτα τριμμένη
- 1/2 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1/2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την μέντα, την πάπρικα, την κανέλα και το αλάτι με 1,5κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κιμά αρνιού και ανακατεύουμε καλά.
- Πλάθουμε 4 μπιφτέκια και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι ή στο BBQ σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία για 4 λεπτά ανά πλευρά.
- Σε προθερμασμένο φούρνο στο γκρίλ (ή σε BBQ), ζεσταίνουμε τα ψωμάκια που τα έχουμε κόψει στην μέση, μέχρι να ροδίσουνε για περίπου 2 λεπτά.
- Στην συνέχεια τα βγάζουμε από το φούρνο και μοιράζουμε στα τέσσερα μισά ψωμάκια τα μπιφτέκια.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σπανάκι, τη φέτα, το κρεμμύδι, το ξύδι και 1 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Τοποθετούμε την σαλάτα αυτή πάνω από τα μπιφτέκια και καλύβουμε τα burgers με τα άλλα μισά ψωμάκια. Πιέζουμε ελαφρά τα burgers και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου