ΜΕΝΟΥ

Pages

Ελληνικά burgers με μπιφτέκι αρνιού

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Cookbox.gr
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά
  • 80 γρ. μέντα (1/4 φλιτζάνι) ψιλοκομμένη
  • 2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 3/4 κ.γ. κανέλα σκόνη
  • Αλάτι 1/2 κ.γ.
  • 45 ml. ελαιόλαδο
  • 600 γρ. κιμάς αρνίσιος
  • 4 ψωμάκια για μπέργκερ κομμένα στη μέση
  • 200 γρ. σπανάκι (1 1/2 φλιτζάνι) ψιλοκομμένη
  • 300 γρ. φέτα τριμμένη
  • 1/2 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1/2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο

Εκτέλεση
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την μέντα, την πάπρικα, την κανέλα και το αλάτι με 1,5κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κιμά αρνιού και ανακατεύουμε καλά.
  • Πλάθουμε 4 μπιφτέκια και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι ή στο BBQ σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία για 4 λεπτά ανά πλευρά.
  • Σε προθερμασμένο φούρνο στο γκρίλ (ή σε BBQ), ζεσταίνουμε τα ψωμάκια που τα έχουμε κόψει στην μέση, μέχρι να ροδίσουνε για περίπου 2 λεπτά.
  • Στην συνέχεια τα βγάζουμε από το φούρνο και μοιράζουμε στα τέσσερα μισά ψωμάκια τα μπιφτέκια.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σπανάκι, τη φέτα, το κρεμμύδι, το ξύδι και 1 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Τοποθετούμε την σαλάτα αυτή πάνω από τα μπιφτέκια και καλύβουμε τα burgers με τα άλλα μισά ψωμάκια. Πιέζουμε ελαφρά τα burgers και σερβίρουμε.

Πηγή - Cookbox.gr 
(Ο σύνδεσμος στο site δεν υφίσταται ποια, έλεγχος 13/03/2020)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου