Η βασική συνταγή του πουρέ που μπορεί να συνοδεύει κρέατα και ψαρικά.
Συνταγή : Αργυρώ
Μερίδες : για 2 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10 λεπτά, μαγείρεμα 40 λεπτά.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 500 γραμμ. πατάτες
- 1/2 φλ. τσαγιού γάλα πλήρες
- 2 γεμάτες κ.σ. βούτυρο κρύο
- αλάτι
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
- Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες με τη φλούδα τους. Τις βάζουμε σε κατσαρόλα και τις καλύπτουμε με κρύο νερό. Τις αφήνουμε να βράσουν σκεπασμένες μέχρι να μαλακώσουν καλά, περίπου 35΄-40΄, ανάλογα με το μέγεθός τους.
- Τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις αλέθουμε στο μύλο λαχανικών.
- Ρίχνουμε τον πουρέ σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Με μια κουτάλα ανακατεύουμε συνεχώς να στεγνώσει καλά ο πουρές. Λίγο λίγο προσθέτουμε σε κομματάκια το παγωμένο βούτυρο (κρατώντας 1 κομμάτι για το τέλος).
- Το κρύο βούτυρο στην καυτή πατάτα βοηθάει στο να πετύχουμε αυτήν τη μεταξένια υφή στον πουρέ. Ανακατεύουμε συνεχώς να λιώσει το βούτυρο.
- Τέλος, λίγο λίγο ανακατεύοντας προσθέτουμε το ζεστό γάλα. Αλατίζουμε και τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο.
Πηγή - argiro.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου