Συνταγή : Κώστας Τσίγκας
Μερίδες : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10 λεπτά, μαγείρεμα 25 λεπτά, αναμονή 1 ώρα
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 500 γρ. σπαγγέτι
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι μέτριο πολύ ψιλοκομμένο
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο
- 300 γρ. νούμπουλο Κέρκυρας καπνιστό κομμένο σε κύβους
- 100 γρ. μανιτάρια αποξηραμένα
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
- 1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό ξηρό
- τυρί τριμμένο για το σερβίρισμα
Eκτέλεση
- Πριν ξεκινήσουμε το μαγείρεμα, βάζουμε τα μανιτάρια μέσα στον ζωμό να μαλακώσουν καλά για μία ώρα.
- Βγάζουμε τα μανιτάρια από τον ζωμό και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
- Σουρώνουμε σε πολύ λεπτό σουρωτήρι τον ζωμό για να φύγουν τυχόν χώματα από τα μανιτάρια και τον κρατάμε σε ένα μπολ.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και όταν τα σουρώσουμε κρατάμε 2 κουταλιές από το νερό τους.
- Παράλληλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και προσθέτουμε το νούμπουλο. Το σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσει καλά για 4 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό.
- Βάζουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια, το θυμάρι και τον μαϊντανό και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
- Στη συνέχεια βάζουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε σοτάροντας για επιπλέον 4 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί και μόλις αυτό εξατμιστεί προσθέτουμε τον ζωμό και τα υγρά από τα μακαρόνια.
- Αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει βράση μέχρι να γίνει σχετικά παχύρρευστη, όχι όμως πολύ πηχτή.
- Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Βάζουμε την κατσαρόλα με τα μακαρόνια στη φωτιά και προσθέτουμε τη σάλτσα.
- Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως με μπόλικο τριμμένο τυρί.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου