ΜΕΝΟΥ

Pages

Σολομός με κρούστα μουστάρδας.



Μία φανταστική πρόταση από το Chef on air για ένα ελαφρύ γεύμα










Συνταγή : Chef on air, ημερα προβολής 10/2/15
Μερίδες  : 
Απαιτούμενος Χρόνος  :  25 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας  :  Εύκολη.


Υλικά
  • 2 φιλέτα φρέσκου σολομού
  • 1/2 λεμόνι
  • 2-3 κ.σ. μουστάρδα squeeze απαλή Kalamata Papadimitriou
  • 2-3 κ.σ. άνηθο ψιλικομμένο
  • 100 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 1/2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
  • Αλάτι-πιπέρι


Εκτέλεση
  • Τοποθετoύμε τα φιλέτα σολομού σε ένα πυρέξ και τα αλείφουμε με το λεμόνι. 
  • Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια τα αλείφουμε με τη μουστάρδα και τα πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο.
  • Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. 
  • Προσθέτουμε στο λιωμένο βούτυρο τη φρυγανιά και ανακατεύουμε, μέχρι να απορροφήσει όλο το βούτυρο. 
  • Απλώνουμε το μείγμα πάνω από τα φιλέτα και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς, για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η κρούστα. 
  • Θέλουμε ο σολομός να είναι λίγο άψητος στο κέντρο του, οπότε ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται και από το μέγεθος του φιλέτου μας.

Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου