Συνταγή : Chef on air, ημερα προβολής 10/2/15
Μερίδες :
Απαιτούμενος Χρόνος : 25 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 2 φιλέτα φρέσκου σολομού
- 1/2 λεμόνι
- 2-3 κ.σ. μουστάρδα squeeze απαλή Kalamata Papadimitriou
- 2-3 κ.σ. άνηθο ψιλικομμένο
- 100 γρ. βούτυρο Lurpak
- 1/2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
- Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
- Τοποθετoύμε τα φιλέτα σολομού σε ένα πυρέξ και τα αλείφουμε με το λεμόνι.
- Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια τα αλείφουμε με τη μουστάρδα και τα πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο.
- Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι.
- Προσθέτουμε στο λιωμένο βούτυρο τη φρυγανιά και ανακατεύουμε, μέχρι να απορροφήσει όλο το βούτυρο.
- Απλώνουμε το μείγμα πάνω από τα φιλέτα και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς, για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η κρούστα.
- Θέλουμε ο σολομός να είναι λίγο άψητος στο κέντρο του, οπότε ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται και από το μέγεθος του φιλέτου μας.
Πηγή - Chef On Air
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου