Μία πρόταση από τον chef Aλέξανδρο Παπανδρέου
Συνταγή : Aλέξανδρος Παπανδρέου (Ημ. προβολής chef on air 9/2/15)
Μερίδες : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
- 8 φύλλα λαζάνια
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. βούτυρο Lurpak
- 3-4 φρέσκα κρεμμύδια
- 2 μικρά κολοκυθάκια
- 400 γρ. ντοματίνια
- 380 γρ. τόνο σε νερό στραγγισμένο
- ½ ματσ. φρέσκια άγρια ρόκα
- 4 κ.σ. πέστο βασιλικού
- Αλάτι-πιπέρι
Για το πέστο:
- 6 κλων. βασιλικό
- 2 σκελ. σκόρδο
- 80 ml ελαιόλαδο
- 80 γρ. Arla Aυθεντικό Δανέζικο Σκληρό τυρί
- 25 γρ. κουκουνάρι
- Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα λαζάνια σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, μέχρι να γίνουν al dente. Στη συνέχεια τα σουρώνoυμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα για να διατηρηθούν χλιαρά.
- Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια. Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε κυβάκια και τα ντοματίνια στα τέσσερα. Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο.
- Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.
- Σωτάρουμε τα φρέσκα κρεμμύδια, τα κολοκυθάκια, για 2-3 λεπτά, και τα αλατοπιπερώνουμε.
- Βάζουμε σε ένα μπολ τα ντοματίνια, τον τόνο, το σωταρισμένα φρέσκα κρεμμύδια με τα κολοκυθάκια, το λιωμένο βούτυρο, τη ρόκα και ανακατεύουμε.
Για το πέστο:
- Βάζουμε στο μούλτι τον βασιλικό, το κουκουνάρι, το ελαιόλαδο, το τριμμένο σκληρό τυρί Δανίας, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, και χτυπάμε.
- Προσθέτουμε, αν χρειαστεί, ελαιόλαδο και ξαναχτυπάμε.
- Σερβίρουμε τοποθετώντας σε στρώσεις, εναλλάξ, τα λαζάνια, τη σαλάτα με τόνο και ρόκα, και προσθέτουμε λίγη από την πέστο βασιλικού.
Πηγή - chefonair.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου