ΜΕΝΟΥ

Pages

Λαζάνια με τόνο & άγρια ρόκα


Μία πρόταση από τον chef Aλέξανδρο Παπανδρέου








Συνταγή :  Aλέξανδρος Παπανδρέου (Ημ. προβολής chef on air 9/2/15)
Μερίδες  : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος  :  
Βαθμός Δυσκολίας  :  Μέτρια.



Υλικά
  • 8 φύλλα λαζάνια
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο Lurpak
  • 3-4 φρέσκα κρεμμύδια
  • 2 μικρά κολοκυθάκια
  • 400 γρ. ντοματίνια
  • 380 γρ. τόνο σε νερό στραγγισμένο
  • ½ ματσ. φρέσκια άγρια ρόκα
  • 4 κ.σ. πέστο βασιλικού
  • Αλάτι-πιπέρι


Για το πέστο:
  • 6 κλων. βασιλικό
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 80 γρ. Arla Aυθεντικό Δανέζικο Σκληρό τυρί
  • 25 γρ. κουκουνάρι
  • Αλάτι-πιπέρι


Εκτέλεση
  • Βράζουμε τα λαζάνια σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, μέχρι να γίνουν al dente. Στη συνέχεια τα σουρώνoυμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα για να διατηρηθούν χλιαρά.
  • Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια. Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε κυβάκια και τα ντοματίνια στα τέσσερα. Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο.
  • Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.
  • Σωτάρουμε τα φρέσκα κρεμμύδια, τα κολοκυθάκια, για 2-3 λεπτά, και τα αλατοπιπερώνουμε.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ τα ντοματίνια, τον τόνο, το σωταρισμένα φρέσκα κρεμμύδια με τα κολοκυθάκια, το λιωμένο βούτυρο, τη ρόκα και ανακατεύουμε.

Για το πέστο:
  • Βάζουμε στο μούλτι τον βασιλικό, το κουκουνάρι, το ελαιόλαδο, το τριμμένο σκληρό τυρί Δανίας, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, και χτυπάμε. 
  • Προσθέτουμε, αν χρειαστεί, ελαιόλαδο και ξαναχτυπάμε.
  • Σερβίρουμε τοποθετώντας σε στρώσεις, εναλλάξ, τα λαζάνια, τη σαλάτα με τόνο και ρόκα, και προσθέτουμε λίγη από την πέστο βασιλικού.

Πηγή - chefonair.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου