Λαχταριστές πιπεριές γεμιστές με κιμά και ρύζι
Συνταγή : sidagi.gr
Μερίδες : για 4-6 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : 90 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
- 1 κιλό χοιρινό κιμά
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 10 μεγάλες κόκκινες πιπεριές περίπου 1 κιλό
- 5 κουταλιές σούπας ηλιέλαιο
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- 1/2 φλιτζάνι ρύζι Arborio
- 1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
- 500 γραμμάρια ντομάτες, τριμμένες
- 2 κουταλιές σούπας φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 2 κουταλιές σούπας τριμμένο κύμινο
- 2 κουταλιά της σούπας ξηρό θρούμπι
- αλάτι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C.
- Πλένετε και καθαρίζετε τις πιπεριές εξωτερικά από τα σπόρια.
- Ζεσταίνετε το λάδι και 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να κάψει.
- Στη συνέχεια ρίχνετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν και προσθέστε το σκόρδο. Μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά και προσθέστε τον κιμά μαζί με τα μπαχαρικά.
- Μαγειρεύουμε τον κιμά για 5 λεπτά μέχρι να αλλάξει το χρώμα του, σπάζοντας σε κομματάκια με μια κουτάλα.
- Προσθέστε το ρύζι στο μείγμα, τσιγαρίζουμε για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από τις τριμμένες ντομάτας και 1 κούπα από το ζωμό λαχανικών. Αφήνουμε να σιγοβράζει για 10-15 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι.
- Αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά και να γεμίζετε με ένα κουτάλι τις πιπεριές.
- Κλείνετε τις πιπεριές με τα καπάκια τους και τις βάζετε σε ένα ταψί, απλώνετε το λιωμένο βούτυρο μαζί με τις τριμμένες ντομάτες και ψήστε για 1 ώρα στη δεύτερη σκάλα του φούρνου στους 180 βαθμούς.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου